Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

zwnavt8rw

Jut eszembe ehhez van win-es program, vagy kézihajtánnyal állít az ember mindent?
mert a honlapjukon nem találtam

TBS-TEAM

József

dsbv32mzd

Sziasztok!

Adott egy Minas 5 ös panasonic szervó szett.
phanaterm 6.0 ás verzióban hol tudom beállítani a szervó on -t , a step/ dir-t illete hogyan tudok auto tuningot indítani mi a folyamata ?

Addig jutottam el hogy pc vel már, kommunikál kiolvastam az értékeket Jog oldalon be tudom kapcsolni a szervót ( kattan a relé benne ) és szépen forog. de nem találom a menüben a szervó bakapcsolási parancsot ahogy a minas 3 esetén.

segítségeteket nagyon köszönöm !

TBS-TEAM

József

dsbv32mzd

Köszönöm ebben sajnos nem találom ezeket az opciós leíratokat, de az a baj nem is tudom  hogy hívják az SW ont ebben  a verzióban meg a step dirt :( valaki csak lesz aki használ ilyet bízom benne elmondjan a classt és a pontot amit át kell írni hozzá :)

TBS-TEAM

Alap beállitások STEP/DIR:
PR0.01--0 pozicio
PR0.06--0 iránny beállítás 0 jobra 1 balra
PR0.07--3 STEP---DIR L/H
PR0.08--xxxxx  Impulzusok száma egy fordulatra
PR0.15-- Motor encoder beállítás 0/Absoulte. 1/Inkr. 2/Abs nem töszörös ford.

A5 PDF
József

dsbv32mzd

Megnézem holnap köszönöm

TBS-TEAM

SERVO ON beállítás:

PR4.00--SI1 Bemenet kiválasztás (utolsó 3 karakter)03h SERVO-ON
József

dsbv32mzd

A step dir az úgy van beállítva ahogy leirtad addig jó vagyok. Már csak a sw ont kéne megtaláni meg mivel én az engedélyező jelet a 29 es pinre tettem itt is be kéne valamit írni. Valaki elmondaná melyik class és mit kell átírjak hozzá köszönöm :):

TBS-TEAM

Pozició módban az utolsó két karakter 03h.
SI6 alaphelyzetben pont Servo On.

József

dsbv32mzd

Akkor ez is jól van beállítva :( hát  akkor fogalmam sincs mit keresek hogy áram alá legyen helyezve a szervó mint amikor a trial run esetben van egy servo on ott kattan és fogja a tengelyt :(

TBS-TEAM

X4 sorkapocsba mit és hova kötöttél?
József

dsbv32mzd

Ha ez az 50 pines csati akkor így :

24 V +  7 láb
SV on 29 láb
Estop 27 láb
step / dir eket a 3-4-5-6 ra
24 V -  a 41 re
 még kötött be több funkciólábat de nem lényeges 50 pines csati nél is kattan a minas 3-4 es driverem és fogja a tengelyt.

A másikban valami servo input assiment  ( valami ilyesmi ) a neve és a cass 0 ban van és 0-8 ig lehet állítani és a 8 as az on és akkor már "serceg " is a szervó a 0 val meg lekapcsolom ha auto tuningot akarok mert addig nem engedi még aktiv a motor.
nem gondolok egyéb elektromos kötési hibákra sem mert a teszt run helyesen lefut. csak ha onnan kilépek egyből deaktivála is a szervót :(

TBS-TEAM

A 27 láb nem EStop.
Kép az alapbekötésre.

Pl:SI6 bemenetre 3 írsz igy szervo on de csak Position módban.
SI6 alapból 03 minden módban (position, speed, torqe)
03-->servo-on
00030303h
87654321
2-1 szám:position mód
4-3 szám:speed
6-5 szám:tourqe

Ha csak egy módban akarod használni vagy valamit kikapcsolni akkor ami nem kell bemenet
0-val inaktíválhatod.

József

dsbv32mzd

nekem van egy olyan érzésem hogy ez a láb csak akkor válik aktívvá  ha az UCcnc ben kioldom a resetet amit most állítunk . 100% ig biztos vagyok benne  kell legyen valahol egy olyan opció ahol ha kihúzom az 50 pines kábelt akkor is be tudom aktiválni a szevót ( nem vezérleni) csak hogy várja a jelet és ne tudjam elfordítani annak tengelyét. Ez valami főmenüben kell legyen Group 0 -1 sejésem szerint de ezt csak abból találgatom hogy az allan bradleym és a samsungom és a minas 3-4 en is igy volt . Erre annyira átláthatatlan kókány ez a panatherm 6 hogy rosszul vagyok tőle :D  :)