Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

ab

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 június 11, 07:091-3-4 helyesen van kötve.

A motornál volt rossz a fázissorrend. Most már forog a gyors teszt szerint. Paraméterezem és lepróbálom step jelekkel - mozdul-e. Köszönöm!
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Szabika78

Üdvözlök Mindenkit!

Olyan szakembert keresnék, aki szervó vezérlő javítással foglalkozik.
Ha esetleg van ilyen illető, az kérem magánban keressen.
Köszönöm!

Peppe51

BALDOR 10Nm-es servo motor (BSM100C-2150AF).320V-2400f/p.

Szeretném direkt főorsó hajtásra használni 200-6000f/p között.
A meghajtó lehet frekiváltó vagy muszáj szervovezérlő hozzá?

Sajnos nem sikerült a NORDAC700E-val (25 kW) párosítani.

TBS-TEAM

Idézetet írta: Peppe51 Dátum 2025 december 13, 12:26BALDOR 10Nm-es servo motor (BSM100C-2150AF).320V-2400f/p.

Csak szervovezérlőbel tudod a motor paramétereinek megfelelő nyomatékot, fordulatot, poziciót
elérni. Minden más csak szenvedés.
József

sarktibsi

Idézetet írta: Peppe51 Dátum 2025 december 13, 12:26BALDOR 10Nm-es servo motor (BSM100C-2150AF).320V-2400f/p.

Egy megfelelő típusú frekiváltóval is megoldható legalább is nekem eddig többé kevésbé összejött , tapasztalataim szerint a hajtás mindig nagyobb legyen mint a motor, a túl nagy különbség is okozhat problémát.

A motor adatokat kell jól eltalálni d=? (mH) q=? (mH) a problémák sokszor ott kezdődnek amikor nincsenek meg a motor gyári adatai. Egy próbát azért megér van  hogy elsőre összejön.

Peppe51

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 december 14, 09:51Egy megfelelő típusú frekiváltóval is megoldható legalább is nekem eddig többé kevésbé összejött , tapasztalataim szerint a hajtás mindig nagyobb legyen mint a motor, a túl nagy különbség is okozhat problémát.

A motor adatokat kell jól eltalálni d=? (mH) q=? (mH) a problémák sokszor ott kezdődnek amikor nincsenek meg a motor gyári adatai. Egy próbát azért megér van  hogy elsőre összejön.
Szervusz,
ha jól értem, akkor a nagyfeszültség a probléma , 600V kell neki.
Azaz a meghajtó belső DC-je 650V körül kell legyen. Mi tudja ezt?

Minden adat rendelkezésemre áll: 2500 inc encoder, 320V/2000f/p, 600V/5000f/p 10A. Jelenleg egyik fórumtársunk jelentkezett, hogy segít, talán épít egy meghajtót.

TBS-TEAM

József

TBS-TEAM

Idézetet írta: Peppe51 Dátum 2025 december 14, 14:49Kössz, de sehol sem találom, hogy mekkora a max. kimenő feszültsége. Tudnál segíteni?
P
Írni kell a kiskinainak és megmondja.
Mivel 3x380V-os szinte biztos, hogy tudja hajtani azt a szervo motort.
József

sarktibsi

Idézetet írta: Peppe51 Dátum 2025 december 14, 14:49Kössz, de sehol sem találom, hogy mekkora a max. kimenő feszültsége. Tudnál segíteni?
P

Amennyire én tudom ha egy hajtásnak ha adól 3x400 volt bemeneti feszültséget akkor az a kimeneten is csak 3x400 volt lesz. De ha valaki nem így tudja várom válaszát.

Egyébként én már hajtottam 3x230 voltos váltóval 3x400 voltos motort , működött évekig.

sarktibsi

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 december 14, 19:28Amennyire én tudom ha egy hajtásnak ha adól 3x400 volt bemeneti feszültséget akkor az a kimeneten is csak 3x400 volt lesz. De ha valaki nem így tudja várom válaszát.

Egyébként én már hajtottam 3x230 voltos váltóval 3x400 voltos motort , működött évekig.

Belelapoztam a NORDAC700E doksijába sehol sem találom a szinkronszervó üzemmódot. Szerintem ez egy sima vektoros váltó. Háromfázisú aszinkronmotorokhoz való akár visszacsatolással is. Tehát igazából nem tudja lekezelni a szinkronszervó motorokat persze lehet vele szórakozni de szerintem csak részleges eredményt fogunk kapni.

Peppe51

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 december 14, 21:12Belelapoztam a NORDAC700E doksijába sehol sem találom a szinkronszervó üzemmódot. Szerintem ez egy sima vektoros váltó. Háromfázisú aszinkronmotorokhoz való akár visszacsatolással is. Tehát igazából nem tudja lekezelni a szinkronszervó motorokat persze lehet vele szórakozni de szerintem csak részleges eredményt fogunk kapni.

Szervusz, kössz a megerősítést, lemondok a NORDAC700E-servo combo-ról.

sarktibsi

Idézetet írta: Peppe51 Dátum 2025 december 15, 05:59Szervusz, kössz a megerősítést, lemondok a NORDAC700E-servo combo-ról.

Ha mindenképpen a szervó motorodat szeretnéd használni szerezz be egy olyan váltót ami tényleg tudja , de az is általában csak nyílt hurokba visszacsatolás nélkül fog működni most már egyre több ilyen hajtás van. Most én egy FUJI-val fogok küzdeni már abban is benne van ez a funkció.

svejk

Keresek infót a Sanyo Denki, BL Super sorozat PV1Cxxx féle vezérlőről. (PV1C030MXXXC00)
Fontos a "C" betű, mert ez DC busz tápról (DC 280V) megy, nem AC a betáplálás.
Valamint ennél a CN1 csati 26 pólusú.

Mindenütt csak a PV1Axxx sorozatról találok leírást.

Egyébkén egy Brother TC-31A gépben van.

csakyt

Ehhez a motorhoz keresek egy vezérlőt?