Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyébként is azt írja a pdf hogy:

"‐ Version 5.72 supports Windows7  (32‐bit and 64‐bit) "

Tehát támogatva van, de nem CSAK a WIN7-tel megy.

Ha végignézed a PDF-et akkor láthatod, hogy az összes verzióhoz ez van írva, illetve hogy az 5.53 csak a 3 2bites WIN7-et támogatja.

000000000

Kell és kész, ez tapasztalat ! :)
Különben szép lassan elmászik.

ANTAL GÁBOR

köszi akkor megfuttatom . ( minthogy le kell szednem a bétát nem mertem nehogy a két szék közül a pad alá essek )  Ismerem a support szót angolul de eddig ha ilyenbe ütköztem akkor kiírták hogy vista , XP és support win 7 .

svejk

Akkor valami más baj lehet ott, mert nem kell és kész. :)

svejk

Nem kell levenni a bétát!!
Sőt nem is ajánlatos, mert az egyikben ezt a másikban azt könnyebb megcsinálni.

svejk

Valószínű valami aktív H vagy L szint problémád lehetett a step jelfolyamban.

ukcge40u

Sziasztok!
Írtam már pár embernek privátban segítségért, de sajnos sokra nem jutottam.
A feladat az lenne, hogy össze kell újra drótozni egy meglévő simodrive 6sn1123-6sn1112 pakkot a hozzávaló FT5 motorjaival.
A "szétszerelés" csípőfogóval történt, így a betápokat tudom megállapítani, meg a motorkimenetet.
A motoron lévő kábel egy köztes dobozba ment ki soklábú csatlakozón, és a kötés kielemzésébe már belekeveredtem.

A márkaképviselettől azt a választ kaptam, hogy van szabad bemenete a vezérlőnek, azt be lehet programozni digitális jelek fogadására, és már köthetem is rá a Mach3-at.

Tehát a kötésről sincs sok fogalmam, és a programozás menetéről sem.

Képeket igény szerint küldök bárkinek, aki úgy érzi, hogy tud segíteni, esetleg elviszem a cuccot is személyesen, ha szükséges.

000000000

Biztos nincs baj, mert a tőled vásárolt 3 darab sigma 1-es vezérlőnél is kipróbáltam.
A vezérlőben be lett állítva a 400 lépés / körülfordulás majd a Machban is ez a 400 lépés / 1mm érték lett megadva.
Majd fix mozgatási mód és 10,000-es érték.
Össze lett jelölve a tengely és a motor háza és 10000 fordulat után nem kis eltérés jelentkezett ha nem volt 1 kivonva az enkóder felbontásából.  

Bencze András

Ha azt mondták úgy van, de szerintem erős túlzás. +-10V-al tud menni. A "digit" bemenettel engedélyezheted.  

000000000

Több PC-is ugyanaz a hiba lenne ? [#fejvakaras]

000000000

Tudna valaki segíteni Omron sigma I programozó kábel lábkiosztásában!!!

Előre is köszönöm!

svejk

És gondolod ezt nem említené a gépkönyv?

000000000

000000000

És azt mivel magyarázod, hogy mindig a forgásiránnyal megegyezően plusz irányban volt eltérés ?
Csak ez az egy logikus magyarázat van rá.
Mellesleg a gépkönyv azt sem említi, hogy oda az enkóder felbontását be lehet írni.

zvw8as45

Szia mindenki!
Servostar 603M szervo vezérlő, és motor MT328SA1, kábelokkal mennyit érhet, illetve mennyire használható
hobbi szinten? Kérem aki tud-segítsen.
Köszönöm .