Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

000000000

Sajnos most mennem kell, de este felé kereslek Skype-on!  
Mellesleg ez milyen típus ?  

svejk

nyiszi

Gyati

Szia Gábor!
Megtaláltam, nekem az 561-es van.
Svejk megelőzött, ilyen segítőkész lenne az ország fele, akkor semmi gond nem lenne itt.
Elküldöm neked ezt a verziót, ha a másik nem válik be.

m0cpb8m3

Sziasztok. A szervókban nem igazán vagyok otthon. Azt nem értem, hogy mi értelme egy szervomotorra féket tenni. Elvileg a lefutása kb. olyan gyors fék nélkül is mint egy léptetőé nem? Vagy ezek csak fékkel tudnak olyan gyorsan megállni?

ANTAL GÁBOR

Köszi !sajna csak Xp az op rendszer és miután letöltöttem ( délután) elolvastam a benne talált pdf et és az azt írja hogy win 7 kell neki
 ( basszus )

Sz.József

Pl. egy "Z" egység képes az önsúlyánál fogva "lezuhanni"...
Ilyenkor jól jön a fék "funkció"...

Gyati

Írd meg az email címedet, elküldöm az xp-s verziót.

m0cpb8m3

Áááá értem. Köszönöm.

TROMF22

Szia Gábor! Ment magánlevél.

m0cpb8m3

Illetve mégsem értem teljesen, mert hogy ne fusson vissza, az asszinkron motoroknál - pl. egy csörlő esetén - visszafutás gátlót használnak nem féket. Most néztem meg, hogy a fék, és a szervo tartónyomatéka azonos, tehát a fékkel sem bír többet.

svejk

Pedig nekem egy gépemen sincs win7.
Kipróbáltad??

Sz.József

Persze olyat is eltudok képzelni, ha mondjuk nem elég a motor tartó nyomatéka a pozíció tartáshoz, akkor is jól jöhet a fék...

svejk

Egyébként is azt írja a pdf hogy:

"‐ Version 5.72 supports Windows7  (32‐bit and 64‐bit) "

Tehát támogatva van, de nem CSAK a WIN7-tel megy.

Ha végignézed a PDF-et akkor láthatod, hogy az összes verzióhoz ez van írva, illetve hogy az 5.53 csak a 3 2bites WIN7-et támogatja.