Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

https://www.vbesmens.de/en/positioning-controller.html" TARGET=_fnew>Egy BLDC komlett dokumentáció itt is talalható.

https://www.vbesmens.de/en/upcx530-power-pcb.html" TARGET=_fnew>És egy kiegészítés nagyobb teljesítményre.

xtnhds08u

Üdvözletem az uraknak.
Vettem itt a fórumon néhány Sankyo MC401NS 400W-os szervó motort.
Kérdésem az lenne, ezeket milyen Szervo vezérlővel lehetne összehozni? Sajnos ezt a szervo világot még csak most kezdem felfedezni, így nem teljesen tudom mit lehet. Amennyit utána sikerült néznem, nem lehet akármit akármilyen gyártmánnyal összehozni. Viszont ezekhez a motorokhoz meg nem nagyon találok servopack-ot (nem horror áron).

svejk

Egyszer egy márványmegmunkáló géphez hívtak utolsó reményként.
(a gépet  végül sikerült megjavítani)

Egy a CNC berkekben közismert emberke alakította át a gyári Olasz gépet MACH3 vezérlésűre.
Kinyitva a szekrényt mit látok?  
3 db Sneci féle step/dir-analóg panel vigyorog velem szembe. :))

nt4ibi7x

Tiszteletem. Lenne egy kérdésem a tapasztalt kollégákhoz. Tudja a Yaskawa SGDM-A5ADA-R a step - dir-t? Köszönöm a segítséget.

svejk

Egyébként valóban, nem is gondolnátok milyen sokan vannak read only üzemmódban a fórumon.
Én nem egyszer találkoztam már komoly, kis üzemmel rendelkező emberekkel akik rendszeresen benéznek a fórumra.

Jó lehet, hogy a többségük csak mosolyog rajtunk, vagy csak az Adok-Veszekben vesz valamit, de itt vannak, figyelnek bennünket... :)

Gyati

designr

Másik végletet szeretem inkább..akik nem olvassák..csodálkoznak mééért ér meg nekem többezer forintot az az öklömnyi ac szervo motor..mikor nem is megy hálózati feszről.::))

nt4ibi7x

remrendes

Ez igen. Epitette mar meg valaki?

nyiszi

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Yaskawa auto tuninggal kapcsolatban?

000000000

"figyelnek bennünket... :)"

Csak nem az idegenek?
Ennyire komoly a helyzet?  [#nevetes1]

Azért ne vedd túl komolyan. De sajnos nem tudtam kihagyni.

000000000

Sigma 3-nál próbáltam már.
Ott elég jól hozzá állította a mechanikához a PID-et.

Borcz

Sziasztok
Keresek Mitsubishi ac szervós hajtásban segítséget.
üdv
borcz

nyiszi

Szia!
Skype? Vagy adj egy tel számot.

designr

Valakinek van tapasztalata ac szervo ,különböző tipusú motor-driver hajtással?Neten van rá példa..modernebb motorok meghökkentő hasonlóságot mutatnak..ujabb Panasonic motor kiköpött Omron..ilyen kereszthajtásra is van jó néhány példa,,csak encoder kommunikáció..és teljesítmény számít..?A kisebb cégek gyártatnak  a néhány naggyal..ez lehet az oka?