Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

xczznb3zg

youtube a baratom rakerestem panasonic servora es rengeteg van a lenyeg hogy lattam olyat hogy msm0 motor msdA0 driverel azaz ket kulonbozo szeria de mukodnek egymassal is ezek szerint, azert meg megvarom a szerviz valaszat

svejk

Egyszer egy márványmegmunkáló géphez hívtak utolsó reményként.
(a gépet  végül sikerült megjavítani)

Egy a CNC berkekben közismert emberke alakította át a gyári Olasz gépet MACH3 vezérlésűre.
Kinyitva a szekrényt mit látok?  
3 db Sneci féle step/dir-analóg panel vigyorog velem szembe. :))

svejk

Egyébként valóban, nem is gondolnátok milyen sokan vannak read only üzemmódban a fórumon.
Én nem egyszer találkoztam már komoly, kis üzemmel rendelkező emberekkel akik rendszeresen benéznek a fórumra.

Jó lehet, hogy a többségük csak mosolyog rajtunk, vagy csak az Adok-Veszekben vesz valamit, de itt vannak, figyelnek bennünket... :)

000000000

Manapság sokan rendelkeznek AC szervo vagy BLDC motorokkal, de hozzávaló vezérlővel nem.

Ezen esetekben segítség lehet a tovább fejlesztett Robsy AC szervo hajtásvezérlő család, amik az alábbi fő esetekben oldja meg a motor működtetését:

1. Nincs a motoron semmilyen szenzor vagy jeladó, ilyenkor rászerelünk egy encodert, ami a kommutációs jeleket is szolgáltatja a Robsy motorhajtásnak.

2. A motoron van u, v, w rotor pozíció szenzor.

3. Van gyári analóg hajtás a motorhoz (pl. +-10 V bemenettel), ekkor a Robsy step/dir előkével pozíció szervóhajtásként tud működni a motor.

Az 1, 2 esetekben így sebesség szervóként maró vagy eszterga főhajtásként is lehet alkalmazni a motorokat.

Fő műszaki határadatok:  
- max. motorfeszültség: 400V
- max. állandó motor áram: 15 A  

Ugyanilyen határadatok mellett DC kefés motort is tud a hajtás kezelni, amikor is természetesen nincs szükség u,v, w jeladóra.  

designr

Másik végletet szeretem inkább..akik nem olvassák..csodálkoznak mééért ér meg nekem többezer forintot az az öklömnyi ac szervo motor..mikor nem is megy hálózati feszről.::))

ra8nsmk6w

Van egy 2KW-os Fanuc spindle motorom 9000n\min
van rajta jeladó is. Tudnál hozzá versenyképes áron vezérlést késziteni?

remrendes

Ez igen. Epitette mar meg valaki?

ra8nsmk6w

000000000

"figyelnek bennünket... :)"

Csak nem az idegenek?
Ennyire komoly a helyzet?  [#nevetes1]

Azért ne vedd túl komolyan. De sajnos nem tudtam kihagyni.

000000000

Nagy valószínűséggel igen.
Ingyenesen megforgatom Neked egy 4.5 V-os laposelemről is akár, és kiderülnek a további működési adatok, lehetőségek egy teszt bemérés, próbapörgetés kapcsán.

Borcz

Sziasztok
Keresek Mitsubishi ac szervós hajtásban segítséget.
üdv
borcz

remrendes

Errol mit lehet tudni? Johet akar emailben is.

designr

Valakinek van tapasztalata ac szervo ,különböző tipusú motor-driver hajtással?Neten van rá példa..modernebb motorok meghökkentő hasonlóságot mutatnak..ujabb Panasonic motor kiköpött Omron..ilyen kereszthajtásra is van jó néhány példa,,csak encoder kommunikáció..és teljesítmény számít..?A kisebb cégek gyártatnak  a néhány naggyal..ez lehet az oka?

c2nsu773m

http://www.aerotechmotioncontrol.com/ftp/pwpsoftware/manuals_helpfiles/Discontinued%20Products/Discontinued%20Products/EDU177_Ndrive_HP_50_75_100_150.pdf" TARGET=_fnew>Szervó  
Sziasztok.
Nézzetek már rá erre a vezérlőre , nekem ez egy kissé összetett szerkezet!
Kérdés mire lehet használni? Step-díres?