Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

z08dv9zyv

Köszönöm, várom a választ.

000000000

Igen adaptívak valamennyire.  
Lehet hogy a Siemens rájött, hogy ha ráül a leírásaira akkor bizony felkopik az álla mert így más jobban supportált gyártó termékeit részesítik előnyben.  
Vagy csak az ilyen 1000 éves cuccok már feloldódtak a titkosítási időintervallum alól :D

000000000

Egyenlőre én is, az óra eltelt, levél még sehol. [#nemtudom]

xczznb3zg

Segítséget szeretnék kérni ac servo ugyben van pár panasonic MSM042 MSM082 motorom a kérdésem az lenne milyen vezérlőt nézzek hozzá( MSD083-ra gondoltam de szerintem MSDA083is jó, vagy van még más is esetleg)?

000000000

Ahogy ígértem itt is van.
Igaz kicsit megkésve mert Sneci mester nem találta a Mali címem.

Bekötés:  
A : Step ( PC )
B : Dir ( PC )
GND : GND ( PC ) LPT 18-25 Pin
+5V : +5V ( PC )

A+ : Puls ( Sigma 3 )  
A- : Puls/ ( Sigma 3 )
B+ : Sign ( Sigma 3 )
B- : Sign/ ( Sigma 3 )

Ez az IC kicsit jobb, de ugyanazt csinálja mint a lent említett.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/Yaskawa/am26ls31d.jpg" border=0>

Használd egészséggel !

000000000

Sajnos Panasonic hajtáshoz személyesen nem volt szerencsém, így tapasztalat híján nem tudok hozzászólni a témához.
Annyiban hogy megnézném az user manuált többet nem tudnék segíteni.
Ha ott nem tüntetik fel hogy kompatibilis lenne a motor akkor nagy valószínűséggel nem is az.

fektiforg

Ha ez ugyan azt tudja, akkor én nem rosszakodnák
vele :)http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?productID=349" TARGET=_fnew>differenciális vonalmeghajtó

fa_kukac

Hát igen, kellett volna kérdezni! Ehelyett azt kérdeztem, hol tudok venni IGBT modult! Pont Te válaszoltál: Aliexpress! Most van 2 új modulom! Nem baj, nem volt drága! [#wave]

000000000

Ha picit visszanéznél pár hozászolással akkor láthatnád hogy én se tököltem 1 másodpercet sem vele.
Mivel 4-5 éve még talán ez a honlap és a mögötte lévő cég sem létezett így mást kellet használni.
Viszont akkor is volt már alternatíva.  

fa_kukac

Üdv! Az lesz. Csak ezeket a furatgalvanizáltakat elég nehéz kiszippantani. Nem sneci félét élesztek, tőle nem sikerült szerezni,  hanem a KOZO féle DC szervo lett megépítve, (ha jól emlékszem az smc,) a kimenetig, a két kimeneti PWM jelből van képezve a +/- 10 volt. Most a yaspc10 félét is tanulmányozom.

z08dv9zyv

Köszönöm szépen a segitséget, igy már rendben lesz.

xczznb3zg

a gond hogy manual semmi konkrétat nem ír de gondolom ha az enkoder felbontas és a vezetékek száma egyezik akkor jo hozzá, de azért írtam szervizeseknek hátha segítenek

000000000

Azért még vannak buktatók mert RS232 porton kell csatlakoznod a vezérlőhöz és be kell állítani hogy valójában az a bemeneti protokollt használja.
Tehát kelleni fog egy kábel hozzá és a szoftver is.  
Ezek megvannak ?  

000000000

Általában az encoder a pozíció jeleken felül kommunikál a vezérlővel még akkor is ha csak A B Z jelek jönnek ki belőlük. (PL a Z jelbe kódoltan)  
És így ismeri fel a vezérlő milyen motor van rajta.
Például a Sigma 2 vagy 3 vezérlő/motor 4/1-es teljesítmény áttétellel még működik.  
Konkrétan egy 800 wattos vezérlő még egy 200 wattos motorral párosítható, de csak a kompatibilis típusokból.  
Sajnos ezek a Panasonic csodák nekem sötét foltok képeznek a palettán.    
A Sigma 2 és 3 encoder csatlakozói még kiosztásra is megegyeznek , de nem üzemelnek egymással.  

z08dv9zyv

Igen, ez a része rendben van, szoftver, kábelek, csatlakozók, megvannak, rá is tudtam csatlakozni.
Az átalakitót megcsinálom és jelentkezem hogy sekerrel jártam e.