Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Az más,akkor a panelon kéne nézni a két optót. Remélhetőleg hozzáférhető helyen van. De elvileg nem az enkóderben kellene legyen a soros átalakító,számláló,stb.

s7manbs8

Amúgy meg Mach3-at felrakod és beéállítod melyik tüskéden van a Ste, Dir láb és már mozgathatod is az demo verzióban is fog menni rögtön.

sanka74

Hangoltad a vezérlőket, vagy kaptál gyári beállítást hozzájuk?

000000000

Jó lenne tudni, hogy az enkóder milyen jeleket ad ki a vezérlőre, az A-B csatornán kívül. Nincs valami típusa az enkódernek?

4umhue7vh

ennyi van róla:
http://www.imgserv.com/ieD" TARGET=_fnew>http://www.imgserv.com/images/2014/12/28/Vr6WBkL.th.png" border=0>

w0hgtwf3w

Bocsáss meg, csak most kerültem a gép közelében.
Látom "foglalkoztál az ügyemmel".
Most a vezetékek átnézése után találtam hibát, most úgy néz ki jó lesz.
Holnap lesz egy kis időm és részletesebben kitárgyalunk mindent.

000000000

Mennyi kanóc jön ki az enkóderból?

remrendes

Holnap elokaparom az XP-m es felteszem. Meg ujratenni is gyorsabb lesz, mint lepteto motort talalni :) Addig megnezek 1-2 tutorialt a youtubeon, de biztos lesz kerdesem :)

s2k5ycubj

Ha nincs kivezetve csak a soros kimenet (rs485),és gondolom nincs hozzá való adaptered,ahogy nekem sincs,kénytelen leszel az átalakító ic bemenetét mérni. Csinálj egy fotót a "beléről",hátha úgy okosabbak leszünk.

sanka74

bundyland

Szia!

Szerintem ne foglalkozz itt a kanócokkal nem az itt a baj. Elmozdítottad az enkódert a tengelyhez képest. Jártam így mitsuval. Szerintem itt eleve nem A, B jelek jönnek ki az enkóderből hanem soros kommunikáció, de azért nézd meg a doksit. Nem egyszerű a visszaállítása , tökéletesre szerintem nem is lehet.

w0hgtwf3w

Szia !
Úgy néz ki jó lesz.
A gyorsulási értékeket brutálisan visszavettem (800-ról 100-ra).
Az alu gépem mechanikája valószínűleg gyenge a nagy gyorsulásokhoz.
Csináltam egykét próbamarást reliefnél szép lett a felület.
Ma szeretnék teszteket csinálni a méretpontossággal kapcsolatban.
Ha nem okozna neked gondot, elküldhetnéd a te beállításaidat mind a Pro Tunereseket mind a mach 3-okat.
Mekkora felbontással érdemes használni ?
Nekem az x és az y tengely 20mm-es menetemelkedésű golyósorsó a z pedig 5 mm.
 http://youtu.be/OLCfVS-YIyc" TARGET=_fnew>Erről a gépről van szó
A jelen állapotban a z tengely már egy nagyobb szerkezet és frekvenciaváltós technomotor a marómotor.

Délután megyek ki a műhelybe....
Most elzavart az asszony bevásárolni :(

4umhue7vh

5db  föld, + - 5v  s+, s-,
Úgy néz ki sikerül megoldani, sok próbálkozással, az a baj hogy nem lehet lazán hagyni a csavarokat mert ha meghúzom elmozdul, így minden próbánál készre kell húzni. Az egyik teljesen jó lett, a másik még nagy fordulaton lefekszik.

sanka74

Szia! Ma dolgozom, bent vagyok. Holnap délután leszek otthon, megnézem ha megvannak a beállítások. De ha jól emlékszem, akkor a vezérlőnél a gyári beállítsát használtam. Ha a Te motorjaid a Klaviótol vannak, akkor azokhoz van gyári beállítás, lehet érdemes lenne a Györgyöt felhívni ezügyben. Én úgy emlékszem, hogy a gyári beállítást hagytam benne.