Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia!

Vagy egy omron cif 31, vagy bármilyen Delock rs232-usb, a lényeg hogy 1 portos legyen.

w0hgtwf3w

Nem borzasabb lett, hanem egyszerűbben mondva rosszabb.
Fenyő a próbadarab, száliránynak keresztbe van marva, hosszában még rosszabb lenne a felület.  
Lassabb sebességnél jobb a minőség, de mindenképpen a szervo beállításaiban van a gond.

000000000

Vegyél egy ilyet:
https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=_nh0VJfEOIeAywOFh4LQBw&url=http://www.edigital.hu/USB_kabel_csatlakozo/DeLock_61018_USB_-_soros_atalakito-p60066.html&ved=0CB8QFjAB&usg=AFQjCNHyIRyHyEto3j0r2X2-WG_W0coeUg" TARGET=_fnew>delock

Én ezzel programozók, visz mindent és nem drága. Telepítésnél figyelni kell hogy a saját cd ről menjen a driver mert az xp el tudja rontani

3wm3x3zz

ez általános   lassabban  marva  szebb  
legyen  keményfa  és  szálirányba  . ugy nézd meg  

4umhue7vh

Szia!  
Megrendeltem, remélem jó lesz, már 4 fajtával próbáltam, sikertelenül. Pc soros port-ról tökéletesen megy,  
Köszi.

w0hgtwf3w

Köszi de azt hiszem nem érted a problémámat.
(már sok reliefet készítettem ez irányban van tapasztalat)
De azért köszönöm :)

4umhue7vh

Megjött a Delock Usb rs232 átalakító, a telepítés után kb 2-3 percig volt rendes kapcsolat,már azt hittem hogy jó, egyszer csak megszakadt, és csak akkor lehet újra kapcsolódni ha kihúzom az usb-ből  és visszadugom, és már lényegesen hamarabb meg is szakad. Valami válaszidő túllépést ír ki.Már kipróbáltam másik laptopról is,igaz mindkettőn XP van, holnap megnézem mit csinál WIN 7 alatt.  

remrendes

Ugy latom te azert joval elorebb vagy mint en. Esetleg a beallitasokrol tudnal kepet csinalni? Illetve az emlitett videokat el tudnad kuldeni?

4umhue7vh

olvasgatom a CX-drive és a R7D... szervo pdf-jét, rs232c kell hozzá, ez mit jelent? le van írva hogy a CIF31 is csak néhány frekiváltóhoz jó, valamint az is ott van hogy milyen kell nekem,pl, (USB-CVRS9) csak honnan?

w0hgtwf3w

Most értem gép elé.
Tehát.
A videókat, stb a hétvégére gondoltam.
Akkor interaktív mehetne, és lehetne próbálgatni.
Sajnos hét közben csak nagyon kevés időm van.

svejk

Ha feltételen USB-soros átalakító akkor csak FTDI chip-es jöjjön képbe.

De jobban jársz egy régi akku döglött p4-es notival, az biztos nem fog megszívatni...

remrendes

Az emlitett youtube-os videora gondoltam elsosorban, de minden egyeb erdekel :)

4umhue7vh

Lemondtam a soros átalakítóról, van FTDI is, az sem jó. Megoltom pc-vel  mert már több öreg noti árát elherdáltam, átalakítókra. :(

Gyati

Szia! Jó döntés, ugyan így jártam.  [#wink]