Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

akkor valószínű az az NY vagy mi a csuda végű egzotikus darabokból szereztél, már a fél országot bejárta, eddig tudtommal nem sikerült senkinek hadra fogni hobby.ban

Írd le a pontos típust, vagy rakj ide fényképeket.

000000000

Vegyél egy ilyet:
https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=_nh0VJfEOIeAywOFh4LQBw&url=http://www.edigital.hu/USB_kabel_csatlakozo/DeLock_61018_USB_-_soros_atalakito-p60066.html&ved=0CB8QFjAB&usg=AFQjCNHyIRyHyEto3j0r2X2-WG_W0coeUg" TARGET=_fnew>delock

Én ezzel programozók, visz mindent és nem drága. Telepítésnél figyelni kell hogy a saját cd ről menjen a driver mert az xp el tudja rontani

szabo janko

Talált!
A típus DR2 - A3AC - NY41

4umhue7vh

Szia!  
Megrendeltem, remélem jó lesz, már 4 fajtával próbáltam, sikertelenül. Pc soros port-ról tökéletesen megy,  
Köszi.

szabo janko

Egyébként a gépkönyv szerint JASMC-B2813 yaskawa,
C560 NC112 omrom, vagy AD 71 mitsubitsi PLC kell elé. A végén mutat egy lehetőséget mérőléccel való
összekötésre is.

4umhue7vh

Megjött a Delock Usb rs232 átalakító, a telepítés után kb 2-3 percig volt rendes kapcsolat,már azt hittem hogy jó, egyszer csak megszakadt, és csak akkor lehet újra kapcsolódni ha kihúzom az usb-ből  és visszadugom, és már lényegesen hamarabb meg is szakad. Valami válaszidő túllépést ír ki.Már kipróbáltam másik laptopról is,igaz mindkettőn XP van, holnap megnézem mit csinál WIN 7 alatt.  

svejk

Akkor ez bizony nem fog step/dir-el menni. :(
De úgy emlékszem a csatijai is mások mint a normál DR2-é.

Ha sikerülne a mach3-mal összehozni, akkor nagy király lehetnél.

4umhue7vh

olvasgatom a CX-drive és a R7D... szervo pdf-jét, rs232c kell hozzá, ez mit jelent? le van írva hogy a CIF31 is csak néhány frekiváltóhoz jó, valamint az is ott van hogy milyen kell nekem,pl, (USB-CVRS9) csak honnan?

szabo janko

Próbálkozunk megoldani de már ha leállunk és megjön a digitál operátor doboz. Ha lesz eredmény beszámolok róla.

svejk

Ha feltételen USB-soros átalakító akkor csak FTDI chip-es jöjjön képbe.

De jobban jársz egy régi akku döglött p4-es notival, az biztos nem fog megszívatni...

000000000

Sziasztok
A Mach3 vezérlő (breakout kártyaÖ mekkora feszültséget használ a stepper vagy szervo vezérlők léptetésére? 5V 12V 15V vagy 24V??

4umhue7vh

Lemondtam a soros átalakítóról, van FTDI is, az sem jó. Megoltom pc-vel  mert már több öreg noti árát elherdáltam, átalakítókra. :(

svejk

Tudtál ehhez az NY41-hez PDF-et szerezni!?
No még ez sem sikerült senkinek :(

Ha puplikus adj egy letöltési helyet, csak kíváncsiságból ránézek.

Gyati

Szia! Jó döntés, ugyan így jártam.  [#wink]

szabo janko

Sajnos csak a SGM/SGMP/DR2 manuálom van meg nekem is.