Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Megoldható, de az előbbiek alapján kellene tudni azt, hogy U, V, W szenzor jelekkel rendelkezik-e a motorod (az majdnem mindegy, hogy ez optikai vagy mágneses érzékelőből származik). Sebesség, és nyomaték hajtás esetén ennyi elég, A, B, Z jel ide nem kell.  
Ha pedig csak olyan motorod van, amiből a 3 tekercselés madzaga lóg ki, vagy rossz az encodere, akkor marad az a verzió, hogy egy külön encodert illesztünk rá, így bármiyen régi AC szervo motor életre kelthető.
Hány pólusú a motorod?

szabo janko

Talált!
A típus DR2 - A3AC - NY41

frkdv6dyr

Három pólusú, és pont az encoder a rossz. Megnézem először, hogy javítható-e meg esetleg a rengeteg kimeneten más érzékelő is van-e.

szabo janko

Egyébként a gépkönyv szerint JASMC-B2813 yaskawa,
C560 NC112 omrom, vagy AD 71 mitsubitsi PLC kell elé. A végén mutat egy lehetőséget mérőléccel való
összekötésre is.

000000000

Igen, ezek ma már csodás dolgok, és szerencsére a jó öreg garantáltan valós u, v, w jelek ebben a linkelt rendszerben is ott vannak.
Manapság azért az árakkal is vigyázni kell, mert a csúcstechnikát képviselő motor szenzorok igen drágák is lehetnek, láttam én már olyan ipari encodert is a neten, ami csak önmagában több százezer forintba került.

svejk

Akkor ez bizony nem fog step/dir-el menni. :(
De úgy emlékszem a csatijai is mások mint a normál DR2-é.

Ha sikerülne a mach3-mal összehozni, akkor nagy király lehetnél.

000000000

Ok., de ez a 3 pólus gyanús, nem 6-ot akartál írni (a póluspárok száma lehet 3)?  
Bízzunk benne, a fázis jelek még jók az enkóderében, ezeket könnyen kimérheted egy sima voltmérővel is.

szabo janko

Próbálkozunk megoldani de már ha leállunk és megjön a digitál operátor doboz. Ha lesz eredmény beszámolok róla.

frkdv6dyr

Hármat akartam írni, mert ennyi van. A másik kábelben több mint tíz van, de az az ecoderé.

Sajnos nincs már meg a kép de itt vettem.

000000000

Sziasztok
A Mach3 vezérlő (breakout kártyaÖ mekkora feszültséget használ a stepper vagy szervo vezérlők léptetésére? 5V 12V 15V vagy 24V??

svejk

Tudtál ehhez az NY41-hez PDF-et szerezni!?
No még ez sem sikerült senkinek :(

Ha puplikus adj egy letöltési helyet, csak kíváncsiságból ránézek.

4umhue7vh

Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki milyen USB-232 átalakítót vegyek Omrom cx-drive-hoz + R7D sorozatszámú szervóhoz? Már 2 fajtát próbáltam, de mindkettővel megszakad a kapcsolat.

szabo janko

Sajnos csak a SGM/SGMP/DR2 manuálom van meg nekem is.

szabo janko

Üdv Mindenkinek!  
Valamikor régen valaki foglalkozott YASKAWA DR2
drive és a MACH3 összelövésével. Kérdésem jutott e valamire? A manuált olvasgatva kell elé egy PLC de a YouTub-on láttam valamiféle összekötést ahol ment is. Azt viszont nem tudtam kivenni hogy,pozíció szabályozás vagy csak fordulat szabályozás volt.