Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

vjanos

Köszönöm a választ.

Lesz még találkozó jövőre is, ha előbb nem szerzek... :)

000000000

Sziasztok! Nem tud valaki egy listáról, ahol össze van gyűjtve a Mach3 kompatibilis szervók listája? Nagyon nehéz találni. Yaskawa, Mitsubishi és Siemens termékeket nézegettem, de nem egyértelmű a leírásban sem hogy melyik lenne az. Köszönöm előre is ha valakinek akár útmutatás szerű infót is tud adni a kereséshez.  

000000000

Fix pólusszám (2, 4, 6, 8) alapján rendelhető pl. zsákfuratos átmérő 8 mm-es csőtengelyes kivitel.
14 kivezetése minimum van, mivel a negált jeleket is kivezetik az IHU xxxx típusoknál. A felbontás is rendelési kérdés, 500 - 2500 cpr közöttiek a szokásosak.

remrendes

Hello! Ha az Y tengelyre 2db 200W-os motort szanok, akkor azokat megbizhatoan ossze lehet hangolni? Van ennek valami fuggvenye? Vagy inkabb egy 400W-osban gondolkozzak?

ANTAL GÁBOR

kedves Tibor ! Talán nem veszed ipari kémkedésnek , lenne egy kérdésem : Írod hogy akár 600 V és 60A es lehet a végfok . Gondolom FET ben vagy IGBT ben gondolkodol . A driver érdekelne . A szokásos  drivereknek nagy falat már a 60A es eszközök bemeneti kapacitásainak a feltöltése ill kisütése és a bootstep- es megoldású  ( felső ) tápellátás sem szokásos ebben a tartományban. Elvi válasz is kielégít

xkbv3nx0d

nekem 2db 400-as van és tökéletesen működik...

svejk

A DR2-őt közvetlen össze lehet kötni a Mach3-mal, hacsak nem valami elvetemült speciális darab.

000000000

Ha ilyen nagy teljesítményű a végfok, azokhoz drágább, nagy áramú meghajtók passzolnak. Jól méretezett esetben a boot kapacitás legalább 100-szorosa a power félvezető bemeneti kapacitásának, így semmi gond nincs ezzel. Ettől függetlenül mivel extrém (akár 2000 m/s2, azaz 200 G) gyorsulású különleges hajtásrendszer fejlesztésekkel is foglalkozom, más megoldást is alkalmazok. Ezek sajnos nem publikusak, mivel az elmúlt 10 év munkája, tapasztalata van benne.

000000000

Sunix USB - RS232 soros port átalakítóval nem volt probléma.  
Igaz azt XP alatt használtuk.

http://pbcomputer.hu/termekeink/sunix-usb-rs232-soros-port-atalakito" TARGET=_fnew>Sunix USB-RS232

svejk

szabo janko

Köszi a választ. Már kinyomtattam manuált mind az 500 oldalt majd csak boldogulok vele.
Csak az aggaszt hogy MECHATROLINK-el kommunikált eddig.

remrendes

Koszonom, akkor megprobalkozom vele.

frkdv6dyr

Encoder nélkül stabil feszültségen és vagy frekin tartva meglehetne egy szervót hajtani? Engem nem nagyon érdekel a fordulat. Az ha kb 500 utána 1000-1200 vagy 2000-2500 esetleg a max 3000 már tökéletesen kielégíti az elvárásaimat, mivel szíjhajtást terveztem több áttétellel.  

svejk

akkor valószínű az az NY vagy mi a csuda végű egzotikus darabokból szereztél, már a fél országot bejárta, eddig tudtommal nem sikerült senkinek hadra fogni hobby.ban

Írd le a pontos típust, vagy rakj ide fényképeket.