Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Amúgy meg Mach3-at felrakod és beéállítod melyik tüskéden van a Ste, Dir láb és már mozgathatod is az demo verzióban is fog menni rögtön.

s7manbs8

Az már eleve jó pont, hogy szervód van. A beállítást a géppel együtt kell csinálni, egy részét legalábbis mindenképp, már a végleges esetét, mivel a mechanika által változik a kifejtett erő kívánalma, így ahhoz kicsit hozzá kell idomítani.

sanka74

Hangoltad a vezérlőket, vagy kaptál gyári beállítást hozzájuk?

c2nsu773m

Igen minden féle képpen az összerakot gépen kell a teszteket lefuttatni, a tömegek miatt.

w0hgtwf3w

Bocsáss meg, csak most kerültem a gép közelében.
Látom "foglalkoztál az ügyemmel".
Most a vezetékek átnézése után találtam hibát, most úgy néz ki jó lesz.
Holnap lesz egy kis időm és részletesebben kitárgyalunk mindent.

w0hgtwf3w

Tamás, "elektron" !

Köszönöm, mint abszolult servó szűznek ez már egy iránypont.
A hétvégén nekiállok, és megpróbálom a grafikonokat olyanra beállítani mint a leírásban.

remrendes

Holnap elokaparom az XP-m es felteszem. Meg ujratenni is gyorsabb lesz, mint lepteto motort talalni :) Addig megnezek 1-2 tutorialt a youtubeon, de biztos lesz kerdesem :)

remrendes

sanka74

000000000

Szerintetek 10000 P/R -es enkóderrel lehet valami érdemleges eredményt elérni?

w0hgtwf3w

Szia !
Úgy néz ki jó lesz.
A gyorsulási értékeket brutálisan visszavettem (800-ról 100-ra).
Az alu gépem mechanikája valószínűleg gyenge a nagy gyorsulásokhoz.
Csináltam egykét próbamarást reliefnél szép lett a felület.
Ma szeretnék teszteket csinálni a méretpontossággal kapcsolatban.
Ha nem okozna neked gondot, elküldhetnéd a te beállításaidat mind a Pro Tunereseket mind a mach 3-okat.
Mekkora felbontással érdemes használni ?
Nekem az x és az y tengely 20mm-es menetemelkedésű golyósorsó a z pedig 5 mm.
 http://youtu.be/OLCfVS-YIyc" TARGET=_fnew>Erről a gépről van szó
A jelen állapotban a z tengely már egy nagyobb szerkezet és frekvenciaváltós technomotor a marómotor.

Délután megyek ki a műhelybe....
Most elzavart az asszony bevásárolni :(

Szalai György

sanka74

Szia! Ma dolgozom, bent vagyok. Holnap délután leszek otthon, megnézem ha megvannak a beállítások. De ha jól emlékszem, akkor a vezérlőnél a gyári beállítsát használtam. Ha a Te motorjaid a Klaviótol vannak, akkor azokhoz van gyári beállítás, lehet érdemes lenne a Györgyöt felhívni ezügyben. Én úgy emlékszem, hogy a gyári beállítást hagytam benne.

000000000

Köszönöm, akkor egyenlőre nem szedem le a motorról.

remrendes

Szep jo napot!
Eljutottam odaig, hogy https://www.youtube.com/watch?v=4gThEEREIOI" TARGET=_fnew>lefuttattam egy egyszeru G kodot: G21 G0 Y100 G0 Y-100.
Mitol lehet, hogy a PUL+ LEDje kevesbbe vilagit? Probaltam masik labon is, de ugyanez a helyzet. Neha kiall hibara a vezerlo, ez Mach vagy driver beallitasi gond lehet inkabb?