Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

adamant:
Próbáltam a Mechatrolink II technikai dokumentációját letölteni (elvileg nyílt forráskódú, aka. opensource) innen:
http://www.mechatrolink.org/en/download/manual.html

De hiába regisztráltam mostmár vagy három napja, azóta se válaszoltak. Valakinek esetleg megvan?

A fórum elején volt valami magyar fejlesztésű cucc. Vajon ők még léteznek? (Este kikeresem a pontos fórumozó nevét).

4umhue7vh

Szia!
Van mindenem Indramat evodrive-hoz, maual,szoftverek,van egy vezérlőm is,azt hiszem Ecodríve3, nem tudom jó-e ehhez a motorhoz ki kell deríteni. Elküldöm az anyagot, mail-be.  

4umhue7vh

tcm5krnn6

Szia!

Ezek a dokuk eléggé "képeskönyv" jellegűek. A Mechatrolink chip interface leírása a többletinfo ahhoz képest, mint ami az interneten egyébként is fellelhető a Mechatrolink-ről. De ha nincs olyan chip-ed, akkor az nem sokat ér.
Részletes protocol leírást (szabvány javaslat) találsz, ha a gugliban a "65C/632/NP"-re rákeresel. (nem túl olvasmányos..)
Szerintem a Mechatrolink nem nyílt forráskódú.

RomoliczP

f7dmzwfr6

Sziasztok!

Segítséget kérnék.
Vettem egy Ho Hsing 3 fázisú, 750W-os szervó motort. Ehhez keresek vezérlőt, mivel 310V-os, így a "hagyományos" frekiváltóval nem lehet használni.
Valamilyen infó kellene, amelyen el tudok indulni. Szervómotorral még nem foglalkoztam.
Elsősorban kész vezérlőt szeretnék találni, mert nincs időm megépíteni egy egyedi vezérlést. A saját tervezés pedig egyelőre nincs tervben...

4umhue7vh

Ismeri valaki ezt a servo-t?
http://www.a-m-c.com./images/productpics/dx60co8.jpg
dx60co8, Lehetne a p3 csatlakozóján step/dir jellel vezérelni?
http://www.a-m-c.com./download/datasheet/dx60co8.pdf

7p7wzer7

Sziasztok,

Estun ProNet-E-04A-s vezerlo beallitasaval lenne problemam. Mach3 alol step/dir-es jelekkel lenne hajtva. Esview SW-bol JOG funkcioval mukodik a motor, step/dir jeleket megkapja (display-en ket led felvaltva villog ha jelet kap, tehat elvileg erzekeli az inpulzusokat), run feliratot kiirja, de a motor meg sem moccan. Az ajanlott bekotesek megvannak (P-OT, N-OT, CLR). Encoder tipusa jol van beallitva illetve PN004.2-ben Sign-Pulse, PN005.2-ben Position Control (pulse train) van kivalastva. Tobbi beallitas az eredeti. Mit kellene meg modositani, hogy a Step/Dir-es jelekkel elinduljon a motor?
Illetve a tarto nyomatekot merre lehet allitani?

Koszonom.

adamant

ismerni nem ismerem de a 4 oldalon ott van hogy igen :) remélem ezzel tudtam segíteni :)  

4va4kwi

Sziasztok!

1 Yaskawa G7 et szeretnék összekötni 1 Pacific Scientifc R33SSNC -BLDC motorral. Megoldható ez valahogy?

4umhue7vh

Letöltöttem a konfigurációs szoftverét, a command beállítások alatt lehet választani: Analóg input,Auxiliary encoder, step/dir ,stb közül, meg nem tudtam kipróbálni mert nincs kábelem hozzá.  

zoli0302

Szia !
Nem fog menni, ez a motor szinkronmotor, sc903 vezérlő jó hozzá.

4umhue7vh

Köszi!
Erre gondoltam én is, csak ez a CAN OPEN hókusz pókusz bizonytalanná tett

frkdv6dyr

Segítség kellene. Vettem egy http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1400217192&order=reverse&index=2&azonosito=hobbycncᅖ" TARGET=_fnew>AC servo-t aminek enkóder baja van. Most nem ezut szeretném elsőre megjavítani, hanem csak simán megforgatni. Gondoltam arra is, hogy elég lenne gravírozni is mint főorsó motor. Kérdés csak az, hogy vezérlő nélkül hogyan használjam?