Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Mindkét végállást kipróbáltad?

adamant

Köszönöm az infót!
csak én azt hittem ez már be van állítva és nem kell küzdenem ilyenekkel legalábbis ezt az infót kaptam de akkor el bohóckodom vele :D

adamant

IGEN!  teljesen tanácstalan vagyok [#wilting][#wilting][#wilting]

svejk

Ez túl kevés infó, pontos típus kell.
Mach3-mal akarod vezérleni őket?

svejk

a tápfeszültséget tudod valamilyen formában lejjebb vinni?
Mondjuk egy 36 V-os és egy másik állítható tápegység sorbakapcsolásával?

Jó lenne tudni mekkora feszültségnél kapcsol be a fék.

Volt egy pár olyan panelom amelyikek kisebbre voltak állítva, de nem a trimmerrrel, hanem az előtétellenállásokkal. de úgy emlékszem azok sem indultak ben csak 50V-nál.

rmkeh8a83

Szia Svejk! Pontos Tipúsa:Control Techniques epsilon 205 model:EI 205-00-000 Rev:A1  motor pm servomotor 95eza300cacaa ul!Remélem ez így jó. Köszönöm

svejk

A pirossal bekarikázott két ellenállás értéke mekkora a panelodon?
1 db ilyen panelod van?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/mavi111.jpg" border=0>

rmkeh8a83

Bocsánat! Igen Mach3 jó lenne ha működik vele

svejk

Nohát!!
Ez nekem eddig fel sem tűnt, hogy a csökkentett feszültségű panel van lefényképezve.
ezekkel az értékekkel utánszámolva a helitrimmer átfogása 37-46V dump áramkör bekapcsolást jelent.

Kíváncsian várom Adamant ellenállás értékeit, aztán majd írom a helyeseket, melyekkel 42-53V-ig lehet beállítani a feszültséget.

Helyes érték = a nálam járt Mavilor panelok 95 %-án talált érték.

svejk

ennyi már elég első körben.

adamant

Na kipróbáltam 24V-al is a rendszert és megint melegedett... 3db szettem van abból egynél ha rákötöm a tápot akkor elkezd villogni a túl meleg és követési hiba led

az ellenállások meg balról jobbra 3011 3322

rmkeh8a83

Helló!Angol nyelvű leírása megvan ha kell elküldöm

svejk

Az ellenállások jók, ezekkel a 3,01 kOhm és 33,2kOhmmal 42 és 53V közt kell tudni beállítani a dump működését.
Akkor ez kilőve...

svejk

Sajnos az én tudásom kevés ehhez.
A vezérlőd alapból soros kommunikációval tud kapcsolatot teremteni a mozgásvezérlővel de sajnos a mach3 alapból csak a step-dir rendszert támogatja.
Vannak lehetőségek RS485-ös kommunikációra is, a mach3-nál de az nem egy gyere gombóc hamm bekaplak kategória számomra :((

adamant

A mellette lévő fel is brutálisan melegszik ez normális??

Mi lehet a probléma oka? vagy mit kellene meg próbálnom hogy életre keljen???