Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

adamant

OHHHHH! köszönöm a segítséget! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mach3 ban mit kellene beállítanom működjön a móka? Vagy mire érdemes figyelni?

svejk

000000000

Akkor van hozzá ! (oda is írtam ha jól tévedek, de nem ) [#vigyor5]
Aki vásárolt Magi QDSP szervó vezérlőt azoknál kell érdeklődni.
Viszont RS232 TTL átalakítót is kell fabrikálni hozzá, mert a PC-t közvetlen rádugva valamelyik elhalálozik.
Ezért utálom az ilyen egyedi fejlesztéseket.
Eltűnik a fejlesztő oda az összes support, és kuka az egész.

svejk

Így néz ki a MAX232 IC-vel élőben.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/max_.jpg" border=0>

000000000

Mach-ban mit kell beállítani, ez valami beugratós kérdés ?  
Ugyan úgy a step és dir portokat beállítod és rákötöd közvetlen a vezérlőre és kész.
A vezérlő bemenet tartalmaz galvanikus leválasztást!  
A motorbeállításoknál a impulzus szélességet ne felejtsed 0-ról PL 4-re állítani.

svejk

Így pedig a H11L1 optókkal szerelt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/RS232-opto/opto_rs232.jpg" border=0>

svejk

Csak nem lett oda a support, 1 órán belül ketten is tudtatok Adamant-nak segíteni. :)

adamant

Köszönöm az eddigi segítséget!!

Még egy olyan kérdésem lenne hogy mekkora táp kell neki? egyik helyre 24-48V ot ír a másik helyre 24V ot ír hány hány amperesnek kell lenni a tápnap? és mire kell figyelni??

Előre köszönöm!

000000000

Svejk ne fárassz :)
Inkább küld neki egy sentinel pogit, meg nekem is.
Mert jó ha megvan az.  
Meg esetleg ha megvan az adat kábel kiosztása azt is fénypostázhatnád
Kösz!  

svejk

24V körüli 0,5A a vezérlésnek, max.48V 7A  a főáramkörnek. De ott van a képeken.

svejk

adamant

Igen látom csak inkább rákérdeztem mert a két kép kicsit más.
Mert kapott tegnap egy 24V 2A tápot de a vezérlőn a kis fehér radiátor melegedni is kezdett szépen és fel is villant a túlmelegedést jelző led...

gondoltam inkább rákérdezek  

svejk

Itt egy nagyon egyszerű szigetelt RS232-es átalakító.
Más optoval ne kísérletezz.
Ha a 4. vagy 7. lábon nem jön ki tápfesz, akkor 9V-os elem lehet a barátod.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/RS232-opto1.GIF" border=0>

svejk

Akkor ott valami nagyon nem jó, az én gyakorlatomban még üzem közben sem jelzett be sosem a túlmeleg LED.
Mi az a "kis fehér radiátor"?

Akitől vetted nem mutatta meg hogy működik?

svejk