Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

rmkeh8a83

Azért köszönöm a segítségedet.

svejk

A túlmeleg LED normál működés esetén sem villog, esetleg folyamatosan világít.

Ha elküldöd akkor bevizsgálom, megjavítom.

Minden esetre azért a kis feltétpanellel csinálj egy keresztpróbát egy másik, jónak ítélt vezérlővel.

A kis feltétpanelek két gyártónál lettek anno csináltatva, kék és zöld szín 2-2 utánrendeléssel.
A beültetéssel tudtommal 3-4 ember foglalkozott.  
Lehet valami műhiba.
Természetesen az alap Mavilor panel is lehet hibás, hisz ezek használtan kerültek a kezeinkbe.

adamant

Na megpróbáltam amit mondtál és a jelenség még mindig megvan... mi okozhatja ezt???

[#wow3][#wilting][#confused]

svejk

ha sürgős és mindenáron használni akarod akkor nemes egyszerűséggel forraszd ki a 6,8 Ohm 10W-os porcelán ellenállást.
Mivel a vezérlők úgy is egy tápról fognak párhuzamosan működni, a fék áramkörök is párhuzamosan működnek, így úgy i csak a legkisebbre állított lesz hatásos,  
Ha nincs más hibajelenség akkor használd így.

De a túlmeleg LED-nek akkor sem szabadna világítania.

svejk

Mindkét végállást kipróbáltad?

adamant

akkor passzolom a dolgot... akitől vettem az azt mondta hogy Ádám kolegától vette gondoltam csak tesztelt modell vagy ha áll megromlik?[#zavart1]

adamant

IGEN!  teljesen tanácstalan vagyok [#wilting][#wilting][#wilting]

svejk

Ellenőrizd úgy is a melegedést, hogy nincs rajta a feltétpanel.

svejk

a tápfeszültséget tudod valamilyen formában lejjebb vinni?
Mondjuk egy 36 V-os és egy másik állítható tápegység sorbakapcsolásával?

Jó lenne tudni mekkora feszültségnél kapcsol be a fék.

Volt egy pár olyan panelom amelyikek kisebbre voltak állítva, de nem a trimmerrrel, hanem az előtétellenállásokkal. de úgy emlékszem azok sem indultak ben csak 50V-nál.

adamant

Na kipróbáltam panel nélkül is és ugyan úgy melegszik viszont amit eddig nem vettem észre hogy van egy picike led ami villog (üzem)

svejk

A pirossal bekarikázott két ellenállás értéke mekkora a panelodon?
1 db ilyen panelod van?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/mavi111.jpg" border=0>

svejk

Esetleg ellenőrizd   http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Mavilor_panel%20007_fesz.JPG" TARGET=_fnew>ezen kép alapján a tápfeszültségeket a betáp GND-jéhez képest.

A +5,1 V hiánya gyanús, ugyanis ez a feszültség a dump áramkör referencia feszültsége.

svejk

Nohát!!
Ez nekem eddig fel sem tűnt, hogy a csökkentett feszültségű panel van lefényképezve.
ezekkel az értékekkel utánszámolva a helitrimmer átfogása 37-46V dump áramkör bekapcsolást jelent.

Kíváncsian várom Adamant ellenállás értékeit, aztán majd írom a helyeseket, melyekkel 42-53V-ig lehet beállítani a feszültséget.

Helyes érték = a nálam járt Mavilor panelok 95 %-án talált érték.

svejk

akkor valami szervi baj lesz ott, szerintem ne terheljük a fórumot tovább illetve nem hinném hogy levelezéssel megjavítható lenne.

adamant

Na kipróbáltam 24V-al is a rendszert és megint melegedett... 3db szettem van abból egynél ha rákötöm a tápot akkor elkezd villogni a túl meleg és követési hiba led

az ellenállások meg balról jobbra 3011 3322