Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Mert azt hittem hogy a kétirányú buszmeghajtó alatt arra gondolsz mint a sigma 3 servó vezérlőnél is van a bemenetén.
Ott nem lehet rákötni a szimpla puls vagy dir jelet, annak ellenére hogy kezeli.  
Egy kis csavarral az is megoldható, ezért is mondtam enkóder szimmetrizálót PL:(75ALS192)

adamant

Tiszteletem!

Mavilor motor + vezérlőhöz keresek leírást, hogy pontosan hova kell csatlakoztatni a  tápot és hogy hány voltos legyen az a táp és, hogy sneci féle előkéhez valami programot hogy amivel lehet programozni  

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv Adamant!

adamant

A vezérlőnek ez a pontos típusa Mitsubishi MR-J2-20B ez is menne probléma mentesen?

000000000

Így néz ki ?  

http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Elado/MAVILOR/Mavilor%20bek%F6t%E9s.jpg" border=0>

bundyland

Nem tudom aktuális e még a kérdés, szerintem nem  
mert a "B"-s SSCNET-es az nem fog menni MACH3 -al.
Szerintem.

adamant

igen pont erről a tipusrol van szó

http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/CNC/MAVILOR/DSC02805kk.jpg" border=0>

de itt a táp a pont a másik helyre mutat vagy az mindegy?

bundyland

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy YASKAWA SGDH vezérlőn Pn50A-ban a meglévő n2100-at 2171-re állítom (servo on always on) akkor nem kéne e a motornak áram alatt lennie. Simán forgatom kézzel. Hol tévedek ?

Előre is köszi.

000000000

Hajolj közelebb a monitorhoz mert megsúgom, hogy totál mindegy ! [#vigyor2]
Azért van rajta két csatlakozó hogy sorolni lehessen a vezérlők tápját.
A másik az hogy ezt a Step Dir előtétet nem Sneci mester csinálta. ( ha ilyen van rajta mint a képen is )
És ha jól tévedek akkor ehhez nem is nagyon van szoftver.
Magi csinálta a programot a PIC -be a nyákot pedig Svejk tervezet, de a utóbbiban a tévedés joga fenntartva! [#papakacsint]

x4rhew5r3

Régen matattam SGDH-t, de az L ás R végállás bemenetet is le kell húzni. Az is letiltja a szervót.

Farkas Ádám

De van hozzá szoftver:
http://cnctar.hobbycnc.hu/varsa_hulesegek_____/Mavilor2.JPG" border=0>
A Magi Quantum DSP-je van rajta, nem is tudom most hol található, és ki birtokolja a licencet  [#nemtudom]

bundyland

Erre semmi nincs rákötve a motoron kívül. Igazából az volt a bajom hogy nemrégiben vettem a motort és a vezérlőt és összekapcsolás után a motort tartotta erősen, de amikor kézzel hirtelen megrántottam valamelyik irányba akkor ki tudtam mozdítani igaz visszaált. Ez nagyon zavart mert így egy kalap ..ka. Próbáltam keresni a menükben hogy ez miért lehetséges, de véletlenül reseteltem és többet nem tartotta a motort. Kerestem hogy hogyan lehet áram alá helyezni és hiába állítottam ezt az értéket nem került a motor áram alá. De most megtaláltam a menuben hogyan lehet forgatni jobra balra gombnyomással ami működik is. De a rángatást még nem próbáltam, remélem az csak valami téves dolog volt mert ha így ki lehet mozditani egy servo-t akkor az elég rossz ügy azzal hogy majd visszaáll pozicióba már semmit nem érek, DE nyilván hogy én tévedek mivel minden ipari cuccban ezt használják és jó, tehát nekem kell hogy tévedjek.

adamant

OHHHHH! köszönöm a segítséget! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mach3 ban mit kellene beállítanom működjön a móka? Vagy mire érdemes figyelni?

xkbv3nx0d

az a baj,hogy nekem is ilyen a yaskawa 400-as szettjeim, hogy kézzel el tudom csavarni kicsit de visszaáll....

illetve még a hangolással is bajom van, mert rángat!

000000000

Akkor van hozzá ! (oda is írtam ha jól tévedek, de nem ) [#vigyor5]
Aki vásárolt Magi QDSP szervó vezérlőt azoknál kell érdeklődni.
Viszont RS232 TTL átalakítót is kell fabrikálni hozzá, mert a PC-t közvetlen rádugva valamelyik elhalálozik.
Ezért utálom az ilyen egyedi fejlesztéseket.
Eltűnik a fejlesztő oda az összes support, és kuka az egész.

bundyland

Hmmm. Biztatóan hangzik. :-(