Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

xc773ua2s

Sziasztok!
Vettem egy szervó motort, de a vezetékek el vannak rajta vagdosva. Kipróbáláshoz elég, ha összeforrasztom őket, vagy vegyek hozzá új kábelt? Kipróbáláshoz esetleg jó-e lenne egy sima boltban megvásárolható kábel?

svejk

VTamás!
Készen van a Yaskawa servo vezérlőd!

c2nsu773m

AMC motorokhoz lehet-e valamiféle másfajta univerzális és nem horror árú vezérlőt párosítani?

279nwbpsa

Szia!
Nem mondod!
Meg tudtad csinálni?

000000000

Van olyan fejlesztésem, amikor az AC motort egy vezérlő elektronika "DC-síti", így onnantól kezdve két madzagod van, és úgy viselkedik, mintha egy kefés DC motorod lenne. Így egy sima Greatz hidas táppal már forgathatod marómotorként, a fordulatszáma a rákapcsolt feszülséggel arányosan változtatható.
Ha pozíció szervó kell hozzá, az is van, de az már Neked biztos horror árú lesz, mivel ezek 50-60 eFt-nál kezdődnek.

svejk

Ez csak természetes. [#oooo]
A többit magánban, de visszapattant a levelem délután, próbálj Te írni.

nyiszi

Szia Tibor!
Engem is érdekelne ilyen vezérlő.
Potméterrel szabályozhatód nem lenne?
3-400W-os kéne.

279nwbpsa

No,igen.Természetes,hogy természetes. :)
Írok rögvest.
Köszönöm a segítséget![#worship]

Egyébként egy ideje már feltűnt más levelek kapcsán,hogy mintha valami nem stimmelne a levelezőmmel...[#nemtudom]

000000000

Megoldható az is.
A motorodon van u, v, w optikai vagy hall jeladó? Az ugyanis kellene, de ha nincs lehet rá külön ilyen encodert is tenni, így akár jeladó nélküli AC szervók is életre kelthetők.

svejk

Török Tamás!
A Te AC szervoid is feltámadtak poraikból.

Viszem őket Debrecenbe, gondolom ezt a másfél hetet már kibírod a közel egy év után :))

nyiszi

Hall jeladók vannak benne.

ifarkas

Szia Tibor!
Ilyen vezérlő elektronika engem is érdekelne, ha alkalmas egy 2,4kW-os AC-motor(Baumüller)hajtására.

s7manbs8

Mi volt a hiba oka ? Tanuljunk mi is az esetből. :)

000000000

Ez szerencsés dolog, akkor a motorjaid passzolnak ehhez a vezérlőhöz.

Ifarkas.
Neked is azt tudom írni, a motorod encoderétől függ a dolog, ha van u, v, w jel benne, akkor megy a dolog. Ha nem akkor ilyen enkoderrel kell ellátni.