Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Mi volt a hiba oka ? Tanuljunk mi is az esetből. :)

jani300

Kösz . Kalickás forgórésznek néztem én is .

svejk

Sajnos mire egy ilyen chip-ből használható elektronika lesz ahhoz sok idő és rendkívül nagy tudásháttér szükséges.
Főleg ezekhez a maiakhoz.

000000000

Mondtam egy szóval is hogy az AC servo motor permanens mágneses forgórészel ? NEM!
Azt mondtam hogy "Na meg egy permanens forgórészt nem hogy kézzel nem szedné ki..."
Hol írtam azt hogy az egy mágneses forgórész ??? NEM!
De attól amit írtam 100% igaz, tehát ne csináld a feszültséget.  

xkbv3nx0d

Ki tudnad nekem segíteni alapvető Yaskawa AC behangolásban... lenne egy pár igen kezdő kérdésem...

279nwbpsa

A hiba okát én is megtudom mondani. :)
Nem működtek azok a rohadt vezérlők! :)[#nevetes1]

000000000

Kicsit bővebben mégis milyen Yaskawa servo az, és mi a probléma ?  

000000000

Kinyomta a belső biztosítékokat. [#nevetes1]

adamant

Tiszteletem!

Olyan kérdésem lenne hogy egy Mitsubishi MR-J2S hogyan lehetne megvalósítani hogy mach3 al vezérelhető legyen?

ha esetleg valaki tudna szolgálni egy kis infóval azt nagyon megköszönném!

Üdv Adamant

c2nsu773m

svejk

Lekezeli a step/dir jelet, tehát gond nem lehet.

adamant

De olyan infót olvastam róla hogy 24V jel kell neki és nem 5V os vagy ez badarság? Akkor elviekben egy ilyenre rákötöm mennie kéne?  

http://www.sainsmart.com/zen/cache/SKU/20/20-019/20-019-206/nichegeek/05_595.jpg" border=0>

000000000

Jó szép meg minden , de ez csak ilyen parasztvakító reklámfilmecske, mert a lényeget egyszer sem mutatják.
Beteszi egy valamibe az állórészt aztán kiveszi tökéletesen, meg a forgórész is magától megtisztul a levegőn ?
Na meg egy permanens forgórészt nem hogy kézzel nem szedné ki, de még targoncával is nehezen szakítaná ki egy akkora motorból.
Ez kicsit olyan hogy mutassunk valamit, de ettől az is több lett volna ha semmit se látunk.
Nem fikázás képpen írom , de ezzel csak több kérdés merült fel mint válasz.

000000000

Mivel ezekben már benne van a leválasztás még azt se kell rákötnöd.  
Nálam a vezérlők közvetlen az LPT portra vannak kötve és ennyi.
jó pár éve minden probléma nélkül működnek.