Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

https://www.youtube.com/watch?v=rOyIZAUEd5Y" TARGET=_fnew>Így kell egyszerűen AC servot programozni

istvan58

Hali, nekem is ilyen kártyám van, a meghajtókat csak egy 2 iranyu buszmeghajtóval vezérli, az optó leválasztás csak a bemeneti jelekre van, mint estop, végállás stb.
Vigyázni kell az "Enable" jellel mert a fehér csatiknal 2 és 3 van egyben, a zöldeken csak egy enable van és ez nem bir el 3 meghajtót. Azthiszem valami max 20mA-el terhelhető a kimenet.

000000000

Egyelőre te vakítod a parasztot, szakmai sületlenségeket írkálsz össze-vissza, de azt nagyon határozottan. A filmben ugyanis egy aszinkronmotort szednek szét, tehát a forgórésze nem mágneses.

000000000

Belenéztem kicsit jobban a Loser manua-ba [#vigyor5]
A puls bemeneteken csak 100 Ohm van söntnek amivel simán fog menni még az LPT portról is!
Viszont én csak CW és CCW jelekt láttam , de biztos csak átsiklottam valahol a beállítások felett hogy hol lehet átállítani Plus Dir rendszerre.
Amúgy meg meglepően hasonlít a Yaskawa sigma 2-re.

jani300

Kösz . Kalickás forgórésznek néztem én is .

000000000

Tényleg átsiklottam felett.
Tudja a Puls Dir vagy ahogy ott írják Pulse train + sign.

000000000

Mondtam egy szóval is hogy az AC servo motor permanens mágneses forgórészel ? NEM!
Azt mondtam hogy "Na meg egy permanens forgórészt nem hogy kézzel nem szedné ki..."
Hol írtam azt hogy az egy mágneses forgórész ??? NEM!
De attól amit írtam 100% igaz, tehát ne csináld a feszültséget.  

000000000

Kártya alatt az szervó vezérlőre gondolsz?
Mert a leírásban opto-nak jelöli.
Amit mondasz olyannal a sigma 3 vezérlőknél találkoztam.
Azt egy mezei enkóder szimmetrizálóval meg lehetett oldani. [#papakacsint]

xkbv3nx0d

Ki tudnad nekem segíteni alapvető Yaskawa AC behangolásban... lenne egy pár igen kezdő kérdésem...

istvan58

nem, az LPT ilesztőre a #1581

000000000

Kicsit bővebben mégis milyen Yaskawa servo az, és mi a probléma ?  

000000000

Mert azt hittem hogy a kétirányú buszmeghajtó alatt arra gondolsz mint a sigma 3 servó vezérlőnél is van a bemenetén.
Ott nem lehet rákötni a szimpla puls vagy dir jelet, annak ellenére hogy kezeli.  
Egy kis csavarral az is megoldható, ezért is mondtam enkóder szimmetrizálót PL:(75ALS192)

adamant

Tiszteletem!

Olyan kérdésem lenne hogy egy Mitsubishi MR-J2S hogyan lehetne megvalósítani hogy mach3 al vezérelhető legyen?

ha esetleg valaki tudna szolgálni egy kis infóval azt nagyon megköszönném!

Üdv Adamant

adamant

A vezérlőnek ez a pontos típusa Mitsubishi MR-J2-20B ez is menne probléma mentesen?

svejk

Lekezeli a step/dir jelet, tehát gond nem lehet.