Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

tekes

És, ugye, kézből köszörült?!

Én többen között ilyet sem tudok. Arra viszont már gondoltam, hogy egy kézi fa vésőt megélezhetnék cnc maróval, pici csapos kővel..
Így esetleg csekély kézügyességgel is lehetne köszörült szerszámokat készíteni?

szf

Gratulálok! Több fórumon nyomon követtem a fejlesztését.[#eljen]

gaben

Kézből mi? [#nyes]
Egy ilyen kis gravírtű is berezonálja a marómotort (sőt a hidat is, pedig az kb 100kg) 24.000-es fordulaton, pedig ezt is géppel köszörülték.
De nem tökèletes, mert ahogy írtam is, ebből a fordulatból vissza kellett vennem 21.000rpm környékére, ott már nagyságrendekkel jobb volt.
A gyári szerszámokkal nincs ilyen probléma.

Dezső

Sziasztok!
Egy kis lézer vágás
Hétrétegű, lézervágott hegyi tájkép. 600X430mm, 4mm nyír rétegeltlemez, fenyő keretben.
A festést, az kedves kolleganőm művészi alkotása!

Szalai György

"egy kézi fa vésőt megélezhetnék cnc maróval"
Egy fa vésőt (fából készült vésőt) azt igen, de egy favésőt (Fa faragásra használható vésőt) kár volna elrontani.

Dezső

Elkészült az X-dik faliórám:)
Szibériai vörösfenyő, antikolva, olajjal kezelve. Méretek: 230X35mm

bbalazs

Szép és ötletes, ízléses.
Gratulálok hozzá!

a77ruejwh

Alakul egy újabb gitár. Tervezést és a szerszámpályát Fusion360-ban csináltam.

bbalazs

Klasszul néz ki!
Egy darabból van? Milyen fa?

a77ruejwh

Köszönöm!
Mahagóni top ami 2cm és az also része is mahagóni az pedig 3cm vastag

KucseraP

Erre a kis szerkentyűre büszke vagyok. Rögzítettem egy prototípus készítésének lépéseit. A g-code-ot Fusion360-al generáltam. Rájöttem, hogy totál hülye voltam, hogy eddig más progikkal szenvedtem. Kb egy nap után nulláról megvolt a 3d modell, g-code minden, úgy, hogy előtte soha nem használtam Fusion 360-at. Iszonyat profi és egyszerű és ingyenes!!

A gépről jó kis részletes videó:

frob

Szia István

Hol és mennyiért lehet a könyvedhez hozzájutni?

Kösz
R.

PSoft

gaben

Frankó lett grat, nem véletlenül szerettük meg a Fusion-t, hosszú évekkel ezelőtt. [#awink]

gaben

Az elmúlt napokban volt pár érdekes feladat a műhelyben.