Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

OlyFlyer

Jó reggelt!

Ezt készítettem a CNC esztergán múlt héten.

Egyszerű, de nagyon jól működik. Csinálhattam volna négyszögvasból is, az talán egyszerübb lett volna, de jelenleg az nekem nincs és nem akartam venni.

gaben

Alapvetően kerülöm az acél alkatrészeket a marógépen, de most szükséghelyzet volt és szépen megoldotta a feladatot a 4mm-es maró. [#nyes]

[yt]pjjPSNWG0wc[/yt]

Robika37

Szuper !

Milyen programmal generálod a G-kódot ?

tekes

Grat! Mekkora fordulat / előtolás mellett sikerült megoldani?

gaben

Köszi,

3300rpm és 240mm/min előtolással szépen vitte az anyagot, 2mm-es mélységben.
Persze egy kis rázkódás volt a megmunkálás során, ez látszott a felületen is, de nem volt szüksèg tükörsima felületre.

tekes

Köszönöm az infót. Milyen motorod van, hogy ennyire alacsony fordulatot is tud?

Sokkal kisebb fogásmélységgel vajon szebb lenne a felület?

gaben

Sima kínai 2,2kW-os vízhűtéses mocim van.
Nem biztos, hogy szebb lett volna a felület, valszeg ha egy simító fogást hagyok a végére 1 tized ráhagyással, akkor az láthatóan szebb eredményt csinált volna.

tekes

Ez felbátorít. Nekem is 2,2-es kínai a főorsóm, csak léghűtéses. Eddig nem mertem 8000 alá menni.

gaben

Acélhoz, titánhoz mindenképpen az alacsony fordulat jöhet csak szóba ennél a mocinál, mivel kicsi a nyomatéka.
Pár éve faragtam már vele komolyabb vastagságú anyagot, de elkövettem azt a hibát, hogy nem mentem 8000rpm-nél lejjebb a fordulattal, ezért aztán ette is a marókat.
De soha többet ilyen böszme vasakat...[#vigyor]
[#t134p20570#]

tekes

Remélem, soha nem látok élőben ekkora vasat! :)

gaben

Sziasztok,

most Bandi barátomnak kellett csinálnom egy bőrnyomót a skandi kések tokjaihoz, pénztárcához, stb.
Ez egy Odin holló a skandináv mitológiából és a logó mérete kb. 15x15mm, szóval izgultam, hogy a gravírtű kibírja a mutatvànyt.
A logón belül 0,3mm mélyen, kívül pedig 3mm mélységben történt a megmunkálás.

szf

PSoft

PSoft

25x25-ös fehér műanyag kábelcsatorna...
Mint utólag kiderült ehhez a típushoz nincs végzáró elem. [#violent]
A megrendelő meg...kéri a csatornavégek zárását. :(
Pár perc "rajzolgatás"(Tinkercad) :), megint pár perc a nyomtatón egy "prototípus"-nak.
Aztán majd a megrendelő eldönti hogy 'teccik-e neki. [#nevetes2]
Ha igen, úgy kb. ötven darabot kell nyomtatnom belőle.
Régi, több éves fehér PLA-t fűztem be...legalább elfogy. [#vigyor]

Nejkoff István