Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gaben

Na ez biztos. [#kacsint][#eljen]
Majd a csajok sütnek nekem valamit. [#vigyor]

OlyFlyer

[#conf] Ezt nem lehet jobban beállítani? Miért néznek az oldalai így? Én is nézelődtem erre a gépre, de úgy néz ki üveglapra nem lehet nyomtatni, ragasztót kell használni arra a lapra, azt meg nem szeretem. Anélkül nem tapad?

PSoft

De, lehet "jobban" is! [#kacsint]
Gyorsan is nyomtam, sok volt a rétegmagasság is...siettem vele. :)
A rétegtapadás így is tökéletes, nem hullanak szét.
Oda, arra a célra, pont megfelel(t) így is. :)

Arra a lapra sosem használok +ragasztót, igen jól tapad rá a nyomat.
Ha kihűlt, elválnak a nyomatok a lemeztől, feszegetni sem kell.

sanyi84

Sziasztok!

Feleségemnek készült. A ki tudja hányadik születésnapjára. 2 hobbi találkozása.

gaben

Sziasztok,

felújításban vagyunk és a régi hitvány műanyag csőtakaróknak menniük kell.
Ezért aztán készítettem egy proto modellt a Fusion-ben, majd ki is faragtam gyorsan a CNC gépen.
Jól fog szuperálni, szóval csak a fa típust kell kiválasztani és mehet a gyártás.

szf

Idézetet írta: gaben Dátum 2025 május 18, 21:29Sziasztok,

Ezért aztán készítettem egy proto modellt a Fusion-ben, majd ki is faragtam gyorsan a CNC gépen.
Jól fog szuperálni, szóval csak a fa típust kell kiválasztani és mehet a gyártás.

Király! Már én is csináltam hasonlót. Összeragasztod a 2db-ot?

gaben

Idézetet írta: szf Dátum 2025 május 18, 21:37Király! Már én is csináltam hasonlót. Összeragasztod a 2db-ot?

Háát, azt hiszem muszáj lesz.  [#fejvakaras]

tekes

Idézetet írta: gaben Dátum 2025 május 18, 21:29Sziasztok,

Szépnek szép, de nálad úgy fúrták az áttöréseket, hogy a sorozatgyártott sablon csőtávolsága mindenhol passzol? Vagy egyedire gyártod?

gaben

Idézetet írta: tekes Dátum 2025 május 19, 14:33Szépnek szép, de nálad úgy fúrták az áttöréseket, hogy a sorozatgyártott sablon csőtávolsága mindenhol passzol? Vagy egyedire gyártod?

Nem fúrtak semmit, minden cső a szerelőbetonra van fektetve és a felső az esztrich réteg.
Mivel a radiátorokra való csatlakozásnál van gyári elzáró idom, így az 50mm-es csőtávolság 1-2mm-en belül van.
Annyit meg tud mozogni a gégecsőben, hogy ne legyen gond.  ;)

gaben

Régóta nem volt alkalmam a műhelyben ténykedni, de most egy céges rendezvény miatt rávettem magam.
Folytatódik az éves gokart verseny, szóval arra gondoltam kéne már egy vándorkupa.

Szerencsére volt otthon még egy darabka titán lemez és egy 5mm vastag sárgeréz darabka, ezért aztán gyorsan terveztem egy gokart kupát.
A gokartot a netről szedtem, mert ilyen jó nem vagyok a rajzolásban.  :Q
Leragasztottam őket az alulemezre és ráengedtem a gépet.
A titánt ma este kékre anodizáltam és utána a felületet P1000-es polírpapírral felcsiszoltam, hogy látszódjon a gravír.
A kis réztalpba pedig egy nútot martam, ebbe ragasztottam bele a lemezt.