Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

j3cx5jtk6

Ez tényleg fain lett- maga a plan az publikus? 5 ös rétegelt?
én ezt az oldalt szoktam használni és nagyon fain, de ez a doboz azért másabb:D

https://makeabox.io/#

Másoknak is ajánlom, ha még nem ismerné[#email]

ORCA17

Az anyag 620x430x6 mm.

Készítettem egy kis "statisztikát"...

1155 db csap (és vagy) lyuk van.
A lyuk mérete: 6X 12mm - ebből levontam a maró átmérőjét ez így 32mm munkaút egy lyuknál.

1155 X 32 mm = 36960 mm(37 m)
Ha "kutyacsontosan" csináltam volna, az még plusz 4,62 m lett volna pluszban.

Az egyenesek = 10040 mm (10.04 m)

Ez így 47 méter

A publikussá tétel TAKIDEKOR barátom kompetenciája[#nemtudom]

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

svejk

ORCA17

Kellett, mert a műhelyben központi fűtés van és ne hogy'má szétszáradjon[#eplus2]

thayscj6c

Hali!
Publikáld csak nyugodtan, ha valaki kéri![#integet2]

ORCA17

A tárolódoboz elkészítéséhez szükséges szerszámpálya elérhető a CNCTAR mappában

Devecz Miklós

B.Zoltán

svejk

Értem én hogy villanymotor, de  mi hajtja? :)

Devecz Miklós

000000000

Semmi fantasztikus, de most ezt csináltam a CNC gépemmel...

Bedugtak két mérleget alá és megmértem. Egyik mérleg 59,8kg-ot másik meg 67,3g-ot mutat, úgyhogy 127kg a mai súlya. Két kilóval növekedett múlt hét óta mert kicsit módosítottam. Az hogy a baloldalon többet mutat az logikus, mert baloldalon van a VFD meg a Z is közepétől balra volt mérés alatt.

Most ez az utolsó átalakítás:

A harmadik rész még nincs meg, de már minden fel van szerelve és használható. Kis átalakítás kell, mert a PSU-t ki kell cserélnem erősebbre. Jelenleg egy 12V 7A-os van benne, de az nem elég, ki fogom cserélni 12V 82A-osra... Tudom, túlzás, mert csak 12A-ra van szükség, de van egy csomó 12V 82A-os tápegységem, így nem számít ha túlzás.

000000000

Nem sok érdeklődés van erre itt [#kacsint], de azért megmutatom a harmadik videót is, ami tegnap elkészült.

Ennek ellenére, én nagyon mag vagyok elégedve az eredménnyel, főleg az új, erősebb tápegység feltétele után.

MacGyver

Biztos megnézték sokan, csak itt nem lehet like gombot nyomni [#vigyor]
Tetszik amit csináltál, nagyon luxus lett. [#eljen]

Nekem meg se furdul a fejemben hogy megmozdítsam a gépeket.. az egyiket egyszer arrébb raktam fél méterrel (kb 30 perc küszködés, autóemelőzés, rángatás stb.. 850kg) és két helyen szakadt be a greslap [#nyes]

Messer

000000000

Igen, sokan nézték meg a videókat, de nem tudom ki honnan jön. Remélem sok hobbistának/profinak adtam ötletet vele.

Ez a négy összesen 600kg-ot tud emelni, de nem bíznák benne 400kg-on felül, viszont a te gépedre (ha van hely) minimum 6, ajánlva 8 darab kell, azok könyen fel tudnák emelni. Nagyobb kerekekkel könnyebb mozgatni is, de én nekem ezek a kicsi 50mm-es kerekek elég. Más megoldás is lehet, még kevesebb linear actuatorral is meg lehet oldani, de az több munka. Például ehhez hasonlóan kell valamit csinálni.