Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Pali79

Ha 3 fokossal csinálod azzal is jó lesz, max vastagabbak lesznek a vonalak.

Devecz Miklós

Nem kell mélyen. Lényeg az, hogy meg tudjon törni a fény. Azért ajánlottam a dupla vonalat. Nem zavar annyira, mint az egy vastag vonal, mindig csak az a szám látszik erősebben, amit megvilágítottál.

Gyárfás Attila

ORCA17

A sok apró mütyűrnek ideje volt már egy fali dobozt készíteni.
Ilyen lett...

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

2dbfy8y

Nagyon király lett.
[#taps]
A dxf rajzát privátban nem lehet elkérni? [#nevetes1]
Ez tetszik nekem is.

PSoft

Saját tervezés?
Ügyesen megcsináltad, faxa lett! [#eljen]

ORCA17

A terv - szerszámpálya generálása TAKIDEKOR barátom munkáját dícséri, enyém "csak" a kuli-meló volt[#kacsint]

fa4igtzhp

Én is Lixie kijelzőt építek. Már elkészítettem a lapokat, de lehet tudok még egy garniturát marni. Terved van? Vagy jó ha a sajátomat marom ki neked? Meg kell nézne van-e még plexilapom, mert az manapság hiánycikk és itt ahol vagyok az barkácsbolt zárva van, csak rendelni lehet. De szerintem még akad.

Én két lépcsősen csináltam. Előszőr egy plexilapból kivágtam 4db osával a lapokat. Így le tudtam fogatni úgy, hogy marás közben nem hajlik annyira meg a lap (alul és felül 1-1 faléccel), hogy felszívja. Második lépcsőként pedig martam neki egy adaptert amiben eggyenként be tudtam őket rakni és gravírozni.

Máskülönben sajna az egész lapos plexiből egyszerre nem tudtam kimarni őket úgy, hogy szép legyen és ne törjön és ne szívja fel és és és. Meg így kevesebbszer kell szerszámot cserélni.

emerzee_

WOW! Nagyon jó! És, hogyan martál szögletes lukakat a csapoláshoz?

ORCA17

A szerszámpálya generálása 1.6 mm kukorica maróra lett megadva.
De a marás 2.0 mm maróval lett készítve. Ez a kis cselesség pont elég ahhoz, hogy a fa egyenetlenségeit kompenzálja és a sarkok a lukakban a rádiuszosságuk ellenére sem jelentenek probroblémát. Műanyagnál, vagy fémeknél ez már nem működne utómunkálat nélkül, ott esetlek az oldalak 1/4 átmérő "túlhajtásával" oldható meg (ha ez nem okoz gondot).

fa4igtzhp

Dogbone finishhel is lehet csinálni. Igaz nem mutat annyira szépen mintha az ember kézzel utándolgozna, vagy mondjuk a sarkokat megdolgozná egy még kisebb fejjel, de kevesebb meló.

sufnituning

thayscj6c

sufnituning

szerszámpálya[#eljen][#wave]

ORCA17

Dogbone finishhel is lehet csinálni erre utaltam  én is az "oldalak túlhajtása" kifejezéssel.
Szerintem ebben a konkrét esetben a 0,2 mm oldalankénti plussz méret sokkal egyszerűbb és szebb végeredményt adott mint a "kutyacsont" eljárás...