Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

LakEl

Szia, Köszönöm
ilyen teasütemény állagú keksszel lett kipróbálva ami sajnos sütés közben deformálódik, de elég jól kivehető volt rajta minta, az a gond hogy már nincs belőle hogy megmutassam. Egyébként 60°-os V maróval van marva 1,5mm mélyen a pereme pedig 3mm-es gömbélűvel, száraz gyertyán fába, a tészta nem ragadt bele sehol. Még készítettem egyet 30cm szélest amire szétszórt karácsony jellegű mintákat raktam, annak a legmélyebb mélysége 3mm,ennél egy-két hópehelybe ragadt bele egy kis tészta de az sem látszott a kekszen. Ennél tartottam attól hogy majd benne marad a tészta és nem is készítettem neki fogantyúkat ezért nem raktam fel azt is.

Gyárfás Attila

Sziasztok.
Tudna esetleg valaki, képen látható gravirozott plexit csinálni nekem? (2mm vastag, kb. 50x35mm es)
0 tól 9 ig számok. Ebből 6 garnitúra. Szóval 60db.
Köszi

gaben

Szia,

nem tudom, hogy fórumtag e, de mail címet tudok adni Zsolt-hoz.
Nekem is ő vágta ki a Lixie óra számlapjait lézerrel.

Üdv, Gábor

gaben

Sziasztok,

legutóbbi projektem amit elvállaltam, egy H betű marása egy 200x80x40mm-es acél tömbbe.
Sajnos nem volt 40mm élhosszúságú maróm, csak 8x20-as, ezért két részletben, átfordítással ment csak.
A kapott acéltömb lángvágott volt, így már az elején megbeszéltük, hogy nem lesz tökéletes a marások találkozása, szóval belefér egy kis lépcső.
Legközelebb síkolva fogom kérni, bár ilyen nagy darabot nem szívesen vállalok többet.

BUÉK mindenkinek!

zozo

Ilyenkor át kell fúrni a H-betű egyik szárának két végpontját egy mittomén' 6-ös fúróval, aztán fordítás után arra rá tudsz állni. Ha keresztben áll kicsit, azt is tudod korrigálni hézagolással a satuban, vagy satu fordításával.
Amúgy ügyesen megcsináltad.

eduard

Ez elég jó lett. Kíváncsi vagyok a gép hangjára, teszel fel egy videót?

gaben

Videót nem csináltam, de amikor teljes átmérőben ment a maró, finoman szólva is erotikus hangja volt. [#vigyor]

ywathzay

Fura, ez nem marógép?? Azon lehet síkba marni is! :)) Nagy felület? Ez a jó tenyérnyi munkadarab,szinte elveszlik a gépen. Első művelet, a bázisfelület kialakítása... A fűrészpor jellegű forgácsot látva, gondolom kis fogásmélység lassú előtolás kombóval készült. Amennyiben gyenge a gép mondjuk egy 10-es maróhoz, sokat lendíthet ilyen esetben a munkán ha előtte 8mm fúróval végigfúrva a nyomvonalat közel egymáshoz, majd a 10-essel végigsöpörni. Így sem lesz gyors, de legalább kíméli a gépet.

gaben

Teljesen jogos amit írsz és most már így visszagondolva én is ezt csináltam volna. Mindegyik oldalát síkba marni, amennyire csak lehet.
Viszont megbeszéltük már az elején, hogy nem számít ha picit lépcsős lesz.
Ettől függetlenül lehetett volna szebben is, ez engem is bánt kicsit. :(

2wcan2a5f

Gratulálok! Nagyon szép munka és nagyon praktikus. Alkalmas arra, hogy engesztelő ajándéka legyen az ember párjának -ha mondjuk kissé többet babrálta a gépet a kelleténél az év folyamán. [#kacsint] Engem a reprodukálható recept is érdekelne - ha nem titkos. (Biztos finom volt, ha már egy fényképre való sincs belőle.) Őszinte elismerésem!

Gyárfás Attila

Sziasztok
Egy kérdésem lenne csak, ha nem gond.
2mm es plexi gravirozásnál milyen előtolást és fordulatot ajánlanátok? És milyen mélyen szokták? Élvilágitott lesz.
Köszi

2nbj3n5m

T. Cim.
90 fokos késsel,kis fordulat és előtolás.
Egy kis vizet neki. Fontos,hogy sima legyen a mart felület.
Mfg. Janko

Devecz Miklós

Én 20 fokos gravirtűvel készítettem 0.1 mm mélységben.
Sokkal jobb hatás érhető el, ha kétsoros a marás.

D.Laci

Gyárfás Attila

30 és 60 fokos van nálunk.
Nem kevés ez az 1 tized mélység?