Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

De sajnos belejut a lineális sinekbe az aluminium és még le is tapad a lineális kocsi.
Porvédő harmónika a megoldás, vagy fém teleszkópos burkolat.
József

thayscj6c

svejk

Hogy állsz az analog CSMIO-val?

istvan3

Sajnos a Covid miatt nem tudtam használni a műhelyemet az elmúlt fél évben. Most pedig jön egy fél év külföld, úgyhogy jövőre lesz belőle csak gép.

Villamos szekrény nagyjából készen van.

svejk

Köszi, faca!
(kár azért a fejenállásért)

istvan3

Így adta ki a legrövidebb utat a zavarra érzékeny analóg jel kábelei.

gaben

Sziasztok,

tegnap este kellett csinálnom még egy HD-s kulcstartót, de sajnos a második D betűnél letörött a sima gravírtűm hegye.
Így elővettem a múltkor érkezett bevonatos gravírtűket és azzal folytattam.
Amikor letöröltem a felületet, látszott a különbség, szinte sorja nélküli volt a gravírozott rész.

Üdv, Gábor

frob

szép!
Milyen gravírtűk is ezek?
egy linket légyszi honnan vetted
köszi!

gaben

Szia,

elvileg titán bevonatosak és az eBay-ről vettem őket.

Üdv, Gábor

gaben

Sziasztok,
tegnap érkezett egy alpakka lemez, erre kértek még 4db-ot a HD-s kulcstartóból.
Az új bevonatos marók szerencsére lényegesen jobban bírják, csak 2db kellett a több órás gravírozási művelethez.

jó hobbizást mindenkinek [#wave]

PSoft

Facccák lettek, ügyes vagy! [#eljen]

frob

gaben

Sziasztok,

mióta pár éve láttam ezt a videót a NYC CNC oldalán, én is ki szerettem volna próbálni ezt a fajta munkadarab rögzítési módszert.
Miután sikerült beszereznem a szükséges cuccokat (3M Scotch blue 2090 és Loctite 4850) hozzá, ma délelőtt le is teszteltem egy 130mmx117mmx30mm-es alumínium darabon. Ebből a 2 darabból lesznek ugyanis a nagy satum lefogató talpai.
Először egy HSS 2 élű, 8mm átmérőjű, 38mm-es munkahosszal rendelkező maróval álltam neki, de annyira rezonált, hogy inkább átváltottam egy polírozott keményfém maróra, 6mm átmérőben, de csak 18mm-es munkahosszban.
A különbség óriási, mint kés a vajon, úgy ette az alut és annak ellenére, hogy a 30mm vastag alun nem ért végig az élszalag, remek felületet hagyott maga után.
Lesz még vele feladat, de a kontúrt sikerült kimarnom és eddig hibátlanul tette a dolgát ez a módszer.

gaben

Kibírta a 3M Scotch szalag és Loctite kombó. :)

bznc93pf5

mérete 1x12méter,
marási mélység 5mm,
anyag MDF,
marószerszámok, 2-3mm egyenesélű

ilyen jellegű munkára az MDF nem a legjobb anyag, de ez és így kérték