Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

zozo

Az élenkénti fogást az F100-hoz értem, nem mélységre. Persze a "Z" irányú is lehet sok, akkor is törik a hegye.

nwmewgze

Imádom én is ezeket is gyorsan felhalmozódó Pom kupacokat :)

gaben

0.005 per teeth, tehát elég kicsi  ;)
Igazából a 20-30 fokos marókkal van ilyen jellegű gond, mert rohadt hamar törnek.
Lehet le kéne vennem az előtolást 50mm/s-re, de akkor egy örökkévalóságig tartana egy ilyesmi gravírozás. [#whatever]
Tegnap például 3x kellett új bemérést csinálnom a gravírtűvel, mire készen lettem a kaliberjelölővel. [#wow3]

zozo

Akkor köszörülöd az anyagot, nem is marod. Lehet, hogy megég az él és miután bottá válik nem tud forgácsolni, törik.
Kell, hogy forgácsot válasszon le, az hűti az élet.
10ezres fordulathoz lődd be az előtolást, de legyen pár század fogás élenként. Próbálj 3 tizedes mélységet venni, aztán küldd neki bátran.
Nem tudom mennyire kemény az acél amibe martál. Ha látod, hogy szépen viszi, adhatsz nagyobb mélységet is. Én is kisérletezek sokszor ilyen kis marókkal, de haraptatni kell, az fontos.
Huh, ez már off lesz itt, na most már mindegy... bocsi.

gaben

Az lehet, nincs még tapasztalatom a gravírozásban.
Alumíniumba és rézbe marok 1-3 tized mélységben, acélba még nem próbáltam.

D.Laci

"50mm/s-re"
Nem lesz az kevés? :) F100- hoz képest...

zozo

Inkább sok[#kacsint] -az 3000 mm/min. [#nevetes1]
OK, elírás, de az 50 mm/min az tényleg idegesítően vánszorgó üzemmód.

gaben

Jaja jogos, elírtam.
Ma este megpróbálok  lassabb fordulattal marni egy tesztdarabon.

zozo

Néha beröffentem én is a gépemet, kellett csinálnom egy tartót az e-bringa hall szenzorjának.

gaben

Klassz darab lett ez is. [#eljen]
A gyárival mi történt, legyilkoltad a csopaki szerpentinen? [#vigyor]

zozo

Átépítem a bringa motorvezérlését, a gyári nem használható hozzá. Kap jó kis kínai cuccot a holland gagyi helyett [#vigyor]

b3z8sc7t3

Sziasztok !
Fa CNC marást vállal valaki ?

geforg

Szia én vállalok miről lenne szó
? A gépem 800x960 mm mozgástatományú ha ebbe bele fér akkor megnézném. Tisztelettel Bozsoki Zsolt Geforg

tsigu

Szia!
Bocsánat a késői válaszért.
Üveg vitrin, üveg pocokkal, az alja is látszik...
Van-e értelme? Lehet nincs, de ettől kihívás... :)

x39wsi3ca