Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

svejk

Egy ilyen a barátomnál 3 hetet bírt, megszakadt. :(

Most egy tizenezer forintos fűtési keringetőt vett. :)

gaben

Az is lehet, bár a csövet sem érzem túl melegnek.
8mm-es pneu csövet használok erre a célra és vagy 5m hosszú lehet mindegyik ága.
Az is lehet, hogy üzemmeleg a moci és nincs semmi baj.
A hőfokmérők durván 10C különbséget mérnek az előremenő és visszatérő ágak között.
Egyelőre nem bolygatom....

svejk

Én 10-es használtam.
Tudom a motornál le van szűkítve, de legalább a több mint 10 méter csővezetékben legyen minél kisebb veszteség.

Tehát Te a hőfokmérőkkel arra vagy kíváncsi milyen hatásfokkal hűt a hűtőd? [#nemtudom]

Jobb lenne a motorból kilépőt mérned és ugye egy áramlásjelző közvetlen a tartálynál a visszatérőben.
Ekkor duguláskor és esetleges "csőtörésnél" is jelez.

dtb

Hogy érted, hogy megszakadt? Ez olyan igénytelen, hogy mikor befagyott, és az áramfőkapcsolóval véletlenül ráindítottam, persze eltört. Pillanatragasztó, és azóta is megy. Azóta még hőfokmérőt is tettem rá, bár mire megjött tavasz lett...

ORCA17

Nekem erről a fotódról ez a "szlogen" jutott eszembe(régen egy honlap desing-jéhez készítettem)

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

ORCA17

Két éve használom ezt a típust, a vele kapott 8 mm-s szilikon csővel.
Egyszer eldugult -sima csapvízzel van feltöltve egy 25L diszperzites vödör - kitakarítottam, azóta is gond nélkül teszi a dolgát.
Volt már rá többször is példa, hogy 5-8 órát dolgozott egy huzamban, kézmelegnél nem ment fönteb a hőmérséklete (1,5kW motor).
Nekem bevált[#eljen]

ORCA17

István83

Itt vettem a fórumon a prést egy szerszámmal.  A többi itt készült.Volt rajt cnc-s munka ,egy kis lakatos munka.

gaben

Sziasztok,

elkészült a felső rész is, így összeállt a POM szerszámtár.

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

4umhue7vh

A szerszámtár nagyon jó, de a sör a Pilsner Urquell-nél kezdődik![#nyes]

gaben

nagysam

Jól néz ki.[#eljen]
A POM forgáccsal még hónapok múlva is fogsz találkozni itt-ott a gépben[#kacsint]
Mi az oka, hogy a két irányban lévő férőhelyeket más magasságra tetted?

gaben

Ne is mondd, az egész műhely tele van vele. [#vigyor]

Az első még alumíniumból készült táramnál, kiderültek a hiányosságok és emiatt újat kellett terveznem, először 3D-ben, hogy minden smakkol e majd a valóságban is, aztán jöhetett a marás.
Provizórikusan föltettem a helyére a tárat és ezzel az emeletes megoldással tudom azt biztosítani, hogy a szerszámcserélőfej illetve a Z tengely egyéb szerkezeti elemei nem fognak ütközni semmivel.
Valamint a hosszú szerszámokat a magasabb pontra tudom behelyezni, mivel az alacsonyabbik oldalon nem férne el.
Aztán a szerszámmagasság bemérőt az asztalra kellett száműznöm a 3D finder-nek pedig picivel nagyobb helyet kellett hagynom a táron.
Mivel a múltkor minden szükséges elemet megrajzoltam a Fusion-ben, tudtam modellezni szerszám a ki és behelyezést ill. a beméréseket is.
Most már csak valami burkolatot kellene rávarázsolnom, hogy a kúpokat megvédjem a kosztól és mehet az automatikus szerszámcsere.