Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gabdgzj8f

Készülnek a koronás kulcstartók :)

pzso7

CO lézerrel készült, de még hangolni kell hogy sokáig járjon.

PSoft

Nagyon tetszetős lett! [#eljen]

vadember

Hogyan akarod rávenni a hosszabb üzemidőre? A madzag hossza és az áttételek meghatároznak egy utat. Ez alapján belevan kódolva, hogy a billegő mennyi féllengést tud elvégezni.
Mennyi ideig jár?
Az óra szép, de azt a két fehér dugót cseréld ki ami a falhoz rögzíti! Na meg a súlyt is, hogy ne rontsa az összképet.

RJancsi

Álló ingaóránál gyakori, hogy a súly tetején csiga van és a lánc vége vissza van kötve az óramű aljához. Így kétszer annyi lánc tekredik le mintha simán a súlyra lenne kötve. Igaz, hogy a működéshez kétszer akora súly kell, de a két kötélágon ez feleződik így nem terheli jobban a tengelyt.

RJancsi

7gsdrbw03

Szép lett!
Szerintem nem jó tengelyen van a meghajtás,ezért a súly hamar leér. Az alatta lévő tengelyre kellene tenni.

Rabb Ferenc

Gratulálok, szép lett!

Valamikor nekem is volt egy "órás korszakom" de már elmúlt. Ezt a változatot készítettem el de nem lézerrel hanem maróval.

Aztán a maradék alkatrészeket, fogaskerekeket stb, és még egy csomó más órás részegységet pár éve elajándékoztam itt a fórumon. Azóta sem tudom, hogy mi lett a sorsuk...

Ui.: az első példányt a 2007-es leányfalui CNC-Talin láttam, [#120@bajusz] munkája volt.

Dezső

Dezső

Szervusztok!
Készül az első RC hajóm ősmintája. Méretei 560X189X68mm

fjaeg5use

pzso7

Köszönöm mindenkinek,aki szeretné megépíteni innen letölthető az óra: cnctar.hobbycnc.hu/pzso7/Clok25.
5-10 percet jár az óra,több hiba is van az órába:
- az inga pálcája nem elég merev
- a súly kevés
- rajzon a meghajtás az alsó tengelyen van,de ott nem működött

ORCA17

Egy barátomnak készült...

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

dtb

ORCA17

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!