Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Bocs

Mennyire jó, hogy ilyen kulturális értékeket is kiszolgál a fejlett technológia és tudás. Téged meg irigyellek a rokonság miatt. A patikára emlékszem, bár rég jártam ott, és kopnak az emlékek, de szeretem e régi időket idéző remekműveket. (Például a nádasdladányi Nádasdy kastélyba egyenesen szerelmes vagyok.)

Ezt biztosan terjeszteni fogom, mert néhány ismerősöm sok negatívumot lát a cnc mögött. Tiszta 19. századi gépromboló hangulat megfűszerezve a világ végével. Szoktam is mondani, hogy megyek atombombát gyártani.
Erre ilyen értékkel találkozunk.

Bocs

Megkérdezhetem, hogy miért volt szükség még egy példányra?

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehézségek is felmerülnek. Így még nagyobb tisztelettel nézem a gyönyörűséget. Remélem nemsoká személyesen is alkalmam lesz látni.
Az elképesztő precizitás mellett még az egyéb szakmai tudás is irigylésre méltó.

Bocs, ha túlságosan lelkendezek, de tényleg így gondolom. Ez az igazi érték követés.

ebalint

D.Laci

[#eljen]
Mindig csodáltam a hajdani "művészek" alkotásait!
Jó érzéssel tölti el az embert ha reprodukálhat az ember egy már ismert alkotást.
Az meg, hogy a felmenőit is ismerhetem személyesen... :)

D.Laci

"Megkérdezhetem, hogy miért volt szükség még egy példányra?"
Azt nem tudom.
De majdnem sikerült lebeszélnem őket az elkészítéséről. :)
A tükörképét szerették volna.
Há mondom az úgy nem lesz jó ha a címerek fordítva vannak rajta :)
Mondom esetleg a két címert meglehet cserélni.
A felújítást vezető csak annyit üzent, hogy jó lesz még egy ugyan olyan, és ne variáljak, hanem csináljam....

dtb

Ha tükörképet kértek, a címert könnyen meg lehetett volna fordítani, (ha közelítőleg szimmetrikus!) az Aspire segítségével. Vektorral körbejelölöd, kivág, beilleszt, tükröz.

D.Laci

"tükröz."
Szerinted egy címer tükörképe hogy néz ki?

designr

D.Laci

Az még előfordul, de pl. a koronán merre álljon a kereszt?

gaben

Ezt készítettem a CNC gépemre a kis TOS esztergàval.
8mm-es réz hatszög rúdból faragtam és M5-ös menetet vágtam rá.
A sima M5-ös csavart sajnos nem fogta meg a szorító, ezért vastagabbra kellett csinálni.

dtb

Igazad van :-) ... de tudod, a kíbicnek semmi se drága :-)

D.Laci

Szárny "fesztáv" 532mm.

zozo

Basszus, nemáááá..  -ilyet nem is lehet csinálni marógépen![#vigyor]
Hatalmas gratula!

49db863y8

Szia Laci!
Hát ez gyönyörő darab!
Milyen fa ?.Hány darabból van össze ragasztva, Mivel lesz kezelve?A maró  szerszámról lehetne többet tudni?
A következő már biztos repülni is tud majd.
Gratulálok!!

D.Laci

Szia Laci!
Köszi!

Juharfa, 300x300x300mm-es tömböt kaptam. ~6x6 réteg volt.
Két hasábot kivágtam belőle azokkal megtoldottam, hogy nagyobb legyen a szárnyaknál.

Pácolják, olajozzák.

10mm-es ujjmaróval nagyoltam, 3.5°-os r0.5-ös kettő élű spirál maróval simítottam.
Alsó részét csak nagyoltam, vésővel gravírozóval simítottam.