Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

A vákuum asztalt is Te csináltad, vagy gyári cucc?

gaben

Szeretnék majd csinálni is, de ezt most a Klavio-tól vettem.

ANTAL GÁBOR

Drum cutter  ( majd pincevágatot hajtanak vele )

Mintegy 3 hónap megfeszített munkájának az eredménye .A horizontos munka kiváltása : laservágás + extrém pontos furat ( menet ) készítés ( amit a CNC  vel csináltam )
3 fogaskerék gond nélkül működik a házon belül . OMS 250cm3 hidromotor a hajtás , az egész egység egy 3.5 tonnás földmunkagép kanalának a helyére kerül

Köszönet Vad Tamásnak és Fülöp Istvánnak a supportért

B.Zoltán

RJancsi

Nagyon komoly! [#taps] Innét már csak egy kis lépés, hogy a Munkagép is cnc vezérelt legyen. [#papakacsint]

István83

Szép munka.
Ezzel tuti gyorsabb mint kézzel.

D.Laci

"3.5 tonnás földmunkagép kanalának a helyére kerül "
A szőlősorok közzé befér? :)
[#eljen]

Nagy Zoli

vjanos

Nekem is egy ipari rotációs kapa jutott eszembe :D

Szép munka egyebként, le a kalappal Gábor!

ecp4rs0md

Ez a kemény nem a vídia! Bár csak látnám hogy hajtja a vágatot. Ilyenek voltak a bányában.

somma

Lehet megint kapok a fejemre az OFF miatt de ezt meg kell mutatnom. Sajnos vágatot momentán nem hajt, de így néz ki a bányai fejtő-rakodó illetve a fronti maró.
Fejtő és  Maró a felszínen

ecp4rs0md

Igen az első három kép a vágat hajtó, a 4-es 6-os kép fronti maró. Nálunk ezek 3000V-al mentek.Itt egy kis videó amin feltűnik a Gábor által készített szerkezet többször is. A videót aki megnézi az láthatja az elektromos vezetékeket a falakon ill. a villamoshoz hasonlóan hajtott kis vonat vezetékeit csupaszon. Akkor még nem voltak ilyen munkavédelmi előírások mint manapság de mindenki tudta,hogy nem tapogatjuk a vezetéket. A bányákban emberéletek múltak mindenen. Bocs az offért ígérem többet nem írok.

Motoros

Az utolsó percek megrendítőek!

vadember

Nagybátyám itt volt vájár gyerekkorától (talán 16 évesen kezdte) nyugdíjig. Aztán a nyugdíjba vonulás után egy héttel meghalt.
Lehet, hogy az ital is segített. Állítólag korsóval mérték a pálinkát a műszak után a kocsmában.

ecp4rs0md

Semlegesbe írok erről pár gondolatot.