Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Boldog Új Évet Mindenkinek!
Alkottam megint valamit, az ünnepek előtt kezdtem, ma fejeztem be. Ezt most magamnak, magunknak. Sok macerás munkaóra, de nekem megérte.
A tányér része apró cikkelyekből van összeragasztva, 3 rétegben, közte sötét fa csíkokkal, aztán két oldalról külön külön marva 12-es gömbvégűvel.
A csavart minta az a saját programommal készült, forgatóval. 12-es END mill maró volt a szerszám.
Tudom hogy ezt is lehetett volna így is meg úgy is, de én EZT készítettem a cnc gépemmel!!!
Szép napot mindenkinek!

PSoft

Szép és igényes munka.[#eljen]

Miki2

Ne szerénykedj!
Ez tényleg sok, aprólékos munkát igénylő darab.
A végeredmény pedig igazán szemrevaló, tetszetős darab.

49db863y8

Nekem nagyon tetszik!Gratulálok.[#eljen]

Szalai György

Hát, ezen volt mit ragasztgatni.
Meghajlok a türelmed előtt.
Jó volna tudni, hogy nem csak dísznek, hanem használati tárgynak szánod.
[#eljen][#eljen][#eljen]

fa_kukac

Köszönöm mindenkinek, valóban így utólag visszatekintve nem normális dolog ennyire kis mozaikokból összerakni ilyesmit. Remélem, a következőt nem gyufaszálakból jut eszembe megcsinálni.![#csodalk]
Igen, használjuk, máris, ez lesz az étkező asztalunk dísze. Megfogadtuk a Feleségemmel, hogy ezt végre nem fogjuk elajándékozni. Megpróbáljuk meg is tartani a fogadalmat![#kacsint]

xfg6v697j

Jó lett!
Egyszer már én is készítettem ilyet, méghozzá CAD program használata nélkül.
https://www.youtube.com/watch?v=gr8mnZMc958

xg2w6ib9x

[#eljen][#taps]
Gratulálok, nagyon jó lett, de Tőled ezt már megszokhattuk![#papakacsint]

Dezső

4umhue7vh

A napokban ezeket az alkatrészeket készítettem, de inkább az a rajtuk látható első eloxálási kísérleteimet mutatnám be.

gaben

Király, ez az eloxálás engem is érdekelne.
Konkrétan a színesített (titán) verziója.
Mi is kell hozzá?

Köszi, Gábor

svejk

[#eljen] próbáld ki a színezést is!

sufnituning

Be is színezhetted volna, ha már nekiálltál.[#nemtudom]

sufnituning

Ide akartam válaszként írni.

4umhue7vh

Az előző képen nem látszik,de van valami színe.  
Sima trisós vízbe forralom 10-15 percig, lesz rajta egy feketés réteg, azután vigyázva a rétegre, átrakom tiszta vízbe és még 10 percig forralom.   Ha azt akarom hogy fehér maradjon akkor  szerényebben főzöm és nem várom meg hogy megfeketedjen, ha mégis megfeketedik le lehet mosni.

Felkészültem komolyabb színezésre is, de csak fekete, titán, réz, grafit, ami érdekel.