Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

dtb

...de hoga valami haszna is legyen a napnak, elkészült végre a por-elszívó is!

vjanos

Nemá, csináltál egy monitort? :D

zozo

zozo

Na, bocsi az előzőért, -de ezt a beszegett kefét hol szerezted?  Ezt milyen néven lehet elérni?
Gondolom beleragasztod a fa tartójába.

dtb

Nem kell még ragasztani sem, nagyon faszányosan eltaláltam a nút szélességét, megszorul ragasztó nélkül is.
Aliexpress, majd megkeresem a linkjét.

RJancsi

Nem tudom mit mennyiért csinálnak de itt Érden van egy kefegyártó cég. Állítólag egyedi igényeket is megoldanak.

dtb

Kiváncsiságból átfutottam az oldalt, a galériában van olyan fotó, ami mintha ilyen porfogót mutatna, de érdekes módon kínai, vagy koreai vízjeles a kép, vagyis lehet, hogy ők is onnan szerzik be.

Szalai György

Csak szólj le, ha már megint túlgondolom.
Addig értem, hogy a kefe (burkoló sörte) megakadályozza a forgács szerteszét repülését.
De ugyanakkor akadályozza a levegő áramlását is, a kefén kívülről a szívócső felé, így csökkentve az elszívás hatékonyságát, amit a szívó teljesítmény fokozásával vagy kénytelen kompenzálni.

Vagy, a szűrőből kilépő szűrt levegő egy részének visszavezetésével a burkolósörtén belüli térbe és a belső tér áramvonalas kialakításával.
Vagy rosszul gondolom.

dtb

Röviden válaszolva, nem komplikáltad túl, de nem nagyon van más megoldás hobby szinten.
Bővebben válaszolva (fa marásról beszélek) két fázis van. Nagyolás, amikor szanaszét veri a forgácsot a marószár, ekkor elérem a célom, nem fog az alsógatyám is forgáccsal tele lenni, mert megfogja a kefe. (hogy mennyit bír elszívni, idézőjelesen nem releváns, mert utána úgyis porszívó)
Finom marás, a púder. Na ez a gáz. Ahogy a réseken bejön a napfény, lehet látni, hogy száll mindenfelé, masszívan, nagy tömegben, és kezelhetetlenül. Na abban bízom, hogy a kefe és a kintről befelé áramló levegő ezek  nagy részét felfogja, és a porleválasztó felé tereli.
Akármennyi is lesz a hatásfok, a jelenlegi nulla értéktől csak jobb lehet [#nyes]

gabi

Szia
Én kisgép szervizben  láttam 1m szálba. Ha kell megkérdezem
az árát.

zozo

Köszi, de közben nézelődtem, nekünk jobb a felfogatás miatt ez az ajtókefe.

guliver83

zozo

Köszi, de céges,számlásan kell, nagykertől be tudjuk szerezni.

guliver83

Értem, pedig szívesen adtam volna!

fa_kukac

Sziasztok. Eddig elég sok embernek csináltam hasonlókat. Most végre a magamét készítettem el. Anyaga borovi fenyő. Az íveket is CNC-vel csináltam a pontosság miatt.