Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igen, a Nikecell egy mozaikszó, márkanév.
Amelyben a "Nike" előtag a valamikori balatonfűzfői Nitrokémia Ipartelepek-re, mint ős-gyártóra utal.

[#3111@RJancsi] postjához egy kis kiegészítés...
A Bachl GmbH balatonfűzfői gyárában készül a grafitos töltetű (szürke színű) Nikecell EPS is.
Itt gyártják a kettő keverékét, a "Dalmatának" becézett "pöttyös" kivitelt is.

RJancsi

Kicsit OFF, de ha már erre kanyarodtunk... Bizonyíthatóan jobb hőszigetelő a grafitos változat, de kevesen tudják, hogy mennyire érzékeny a hőre. A sötét színe miatt nyáron a napsütéstől is megolvad és összeesik. Kötegben még csak hagyján, de ha már a falon van elég nagy szívás nézni ahogy lefolyik a méregdrága hőszigetelés...

fa_kukac

Talán a semlegesben jobb lenne ezeket....

PSoft

Ma, egyik fórumtársunk műhelyében jártam.
És...
Csuda szép dolgokat láttam.[#eljen]
A fotók, az Ő hozzájárulásával készültek és kerültek ide.[#worship]
Csak a méretek illusztrálására...
A tank ágyúcsöve, egy darab seprűnyél.

ebalint

fa_kukac

Hu de szépek! Hát ezeknek kellett volna pár oldal ha be akarta volna mutatni! Kösz hogy láthattuk!

Varga László

Itt tényleg szép rend van ,és még a bogarakra is gondolt ,hogy diszkó fényt is tett fel.[#kacsint]

fa4igtzhp

Az előző poszt alapján kedved kaptam én is arra, hogy lapraszerelt puzzelt készítsek. Elsőnek egy dobozt martam.

4mm vastag falap
Datron 2mm 1élü maró
24000RPM
3000mm/min előtolás

Pár hibát vétettem:
A falap amibe martam görbült. Igy a tartóstégek nem igazán tartottak, ezért menet közben egy hosszú fanyéllel picit segitette nehogy baj legyen (ugyebár mozgó gépbe sosem nyulunk bele puszta kézzel).
Pár lyukat elfelejtettem kimarni. Fusionban nem klikkeltem rá. Előfordul.
Nagyon ki kellet centiznem, hogy ráférjen egy lapra a terv és ne ütközzek a szélén a leszorítócsavarokba. Lehet még jobban össze lehetne tolni, de akkor nem lenne ami tartsa a darabokat. Illetve igy is pár helyen a darabok közti fa kitört marás közben. Nem vészes.

fa_kukac

Bocsi, ezt ha lehet kérném törölni, a képek összekeveredtek! Köszönöm.

fa_kukac

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Ismét elkészült egy munkám, amelyben fontos szerep jutott a CNC gépemnek. Pontosabban, enélkül ezt el sem vállaltam volna.
Az első képen az asztalemelős gépem, 2,2 kw-os marómotorral, megbízhatóan teszi a dolgát.
Az anyag 2 "-os tölgy a pipalécek és a betétek 1 " tölgy anyag.
A tervek Autocad-el készültek, az ív cikkelyek átfedéssel biztosítják a stabilitást. A gyalult anyagból 10 mm-es keményfém maróval lettek az alkatrészek kimarva, az ajtólapok ívei 80x18 mm-es idegen csappal kerültek összeépítésre.

fa_kukac

félkészen, pipalécekkel.

fa_kukac

És készen, 1 réteggel lefestve. Az ajtók mindkét oldalára tölgyből készült szőlőfürtök kerültek, a kilincs helye még nincs kifúrva.
A vasalatok kovácsolt vasból lesznek, most lesznek megrendelve.

49db863y8

Mester munka! Nagyon szép.[#eljen]

Szalai György

Aszta! Ennyire bízol a ragasztóban?