Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gaben

Bandi barátom a csiszagépén rendberakta a kontúrt és így már vállalható a kulcstartó.

PSoft

[#eljen]

A Bandi barátod is ügyes!

zozo

Már csiszagépért is a szomszédba kell menni? -Ja, suszternak cipője, csiszagépesnek csiszagépe...[#nyes]

gaben

Hát igen, ez van sajnos. [#vigyor]
Tervben van már, hogy talán idén nekem is lesz sajátom.

000000000

Nem kellet volna ide csiszagép, csomó háránya van ebben az esetben.
Elég lett volna egy P360-500 körüli vízpapír, amit egy sík fémlapra felfektetsz, és a kulcstartót párszor finoman végighúzod (szálra csiszolod) ezen.

PSoft

Ezt is nézted/olvastad?
[#t134p20261#]

000000000

Persze, ha jól láttam SÍK réz lemezre gravírozgatott, majd kivágta a kontúrt.

gaben

Igen, szerettem volna kivágni, de mivel elfordult az utolsó körben, így nem sikerült.
Bandi barátom a csiszagéppel pedig szépen körbe szedte.
A felszínét már én húztam szálra P1300-as vizes papíron.

nagysam

Sokszor martunk mi is így, de alul az utolsó lépésnél, az anyagtól függően, mindig hagyunk, 0,2-0,3 mm anyagot.
Utána az könnyen lemunkálható, viszont ne ejti el a vákumot.

zozo

A vákuum beszippantotta/beszakította szigetelőszalagot, amivel a lyukat letakartad? -Azért mozdult el?

gaben

Azzal nem volt baj, a hűtőfolyadék ment rá a neoprén gumira.
A gumin belül Vilmill fóliát használtam, ami elvileg segíti a kisméretű anyagok vákuum alatt tartását.

Bocs

Szia D.Laci!

Lenyűgöz az ágyvég munkád.
D.Laci | 4573 (nem tudom hogyan kell hivatkozást csinálni)
 Az eredeti alkotó műve is lenyűgöző, de bravúros a másolás. Megtennéd, hogy írsz pár sort róla? A munka oka, története is érdekelne nagy vonalakban, és a technikája is.
Számomra ez az (egyelőre) elérhetetlen de követendő cél. Nem is tudok elég hangsúlyosan GRATULÁLNI!

Bocs

Talán most sikerül

[#t134p17947#]

D.Laci

Szia!

Miskolci Mindszenti templomban található az eredeti és másolat is.
Padvég, nem ágytámla :)

A dombor faragott rátét minták tölgyfából készültek.
Az alap furnérozott fenyőfafa.
Az eredetit megkaptam, azt digitalizáltam, nagyon nehéz volt dolgozni vele sötét barna és fényes volt. A fa pólusait is digitalizálta, így nagyon sok munka volt a felület előkészítése.
Marógépen kimartam, majd az alámetszéseket sarkokat kézzel kiigazítottuk.

Köszönöm az elismerő szavakat.

ANTAL GÁBOR

Az eredetit Valek József szobrászművész  csinálta a 30 as években  aki a feleségem nagyapja volt . Nem ágyvég hanem a kegyúri pad része .A miskolci Aranyrosszvas gyógyszertár faragásai  is az ő munkája
 Dorogi Laci nagyot alkotott , dicséret érte