Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gaben

De van, ezek szerint azt alaphelyzetben hagytam, majd a következő marási folyamatnál beállítom, hogy max: 1-2 tizedet távolodjon el kilépéskor.

svejk

Hány fogás volt, vagy telibe?

gaben

Persze telibe. [#nyes]
Dehogy, nem mertem ilyet csinálni az első alkatrészemmel.
Kis lépésekben haladtam, mm-es fogásokkal, ezért is tartott ilyen sokáig.
Gyűjtöm  a tapasztalatokat, aztán majd később ezt alkalmazom a többi alkatrésznél.

istvan3

Az előtolás az tényleg 200m/perc volt, vagy elírtad?
4 élű szerszámmal, 12000-es fordulaton nagyon nem jó.

istvan3

4umhue7vh

Én 1200-1500 között szoktam menni, 3 élű 8-as szerszámmal, 8-ezres fordulaton.

gaben

Biztos így van, de, mint mondtam tanuló üzemmódban vagyok és ebben a témában 0 tapasztalattal rendelkezem. ;)

zozo

Így sajnos egy élre 0,005 mm fogásmélység esett fordulatonként, ami nem forgácsol, hanem csak dörzsöl, a maró élét szépen lekerekíti, vagyis megöli. A fusionban szépen látod a választott szerszám forgácsolási adatait, ahhoz korrigáld a paramétereket.

Kiválasztod mondjuk a 4000-es rpm-et, megadsz a maródhoz 1500 mm/min előtolást, és mutatja, hogy az 0,1 mm fogásmélység élenként. Ha nem tudsz lemenni a fordulattal 6000 alá (valami ilyen rémlik) és félsz a gyors előtolástól, akkor egy vagy kétélű marót használj, kisebb átmérőt, lényeg, hogy az él forgácsot válasszon le, mert különben sokba lesz a szerszámozás.

6000-es rpm-hez 2000 mm/min feletti előtolás legalább kellene a 8-as 4 élű maródhoz, ahhoz, hogy tovább éljen.

zozo

Itt is tudsz korrigálni. 8-as 4 élű marót adtam meg alapból.

sanyi84

Nem keményfém... Sok neki minden is. Amúgy van 3 élű alu maró, kínai. Talán még vágósebesség is van hozzá katalógusban. Profi helyen is használunk kínai marót, kipróbáltuk és jó. Pont "aluhoz" 20 as hosszú 4 élűt. Újra lett köszörültetve, azóta jól bírja bevonat nélkül.
A csúcs persze manapság nem a kínai de hobbira árban verhetetlen. Nyílván a keményfém.

gaben

Tudom, itt szoktam beállítani, illetve a konkrét tools edit-nél.

gaben

Ma este sikerült befejezni a felső oldalát a szerszámtárnak.
Sajnos a másik oldalon is marnom kell, ezért az átfordítás után is meg kell találnom a nullpontot.
Elvileg sikerült is már beállítanom, de még csak az UCCNC-ben.
Holnap kiderül, akkor folyt. köv.

gksdpkmd

Ha már egyszer ide tévedtem, akkor megmutatom az utolsó alkotásom.Fali dekor.

Gép:witbox 2
Kitöltés: 25%
Méret:215x190x3
Anyag:PLA
Hőfok:205 °
Rétegvastagság:0.1
Falvastagság:0.8

dtb

Amíg ti fehérváron buliztatok, addig én elkészítettem életem fő művét [#nyes]