Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gaben

3z4pi4rei

Helló Urakok!

Én is előkaptam a gépet itt a nagy "maradjotthon" közepette...
Kicsi nagy fiam első osztályos. Ki is adták az ukázt, hogy papírból, meg minden féle fisz-f@szból faragjunk órát. Na mondom, ez nem a mi stílusunk, így született a képen látható gyakorló óra. Keskenyebbik része, szóval az átmérő 138 mm.

Csepp fiam szombaton a vitrin előtt állva ezt mondja:
"Apa neked annyi menő késed van, nekem meg egy sincs."
(Hozzá kell tegyem, jó néhányat magam készítettem...)
Hát akkor itt az ideje, hogy orvosoljuk ezt a helyzetet. Nem igaz?
A csatolt képen láthatón akadt meg a szeme, így ezt koppintottuk le.
Elküldtem a képeket Édesapámnak, keményen leb@szott, hogy miért adok gyilkolásra alkalmas eszközt egy ekkora gyereknek.
Ez 4 mm-es rétegeltből van.
A középső rész, a penge 1 réteg és 2-2 réteg a markolat. Eztán faragva, festve, színezve, pácolva. Bár azóta még élethűbb, mert le is lett lakkozva. :)

svejk

Mi az a klattyogás irányváltáskor?

PSoft

Ha nem lenne az a rengeteg irányváltás...meg se hallottad volna! [#vigyor]

gaben

Passz, valszeg beremegett a kamera tartója.
Én is csak a videón hallottam meg.

nwmewgze

Üdv!

Gondoltam megosztok én is egy kis home work pillanatot!

A forgatós videón a feladat rém egyszerű volt, átmérőből kelett el venni 0.15mm de nagyon sokszorrrrrr

Rabb Ferenc

Ne érts félre, nem bántásnak szánom de lehet, hogy Édesapádnak van igaza... Nem a kés anyagával van a probléma hanem a hozzá kapcsolódó lehetőséggel, szemlélettel.

Bár manapság - amikor folyik a vér a televízióból - és a kimondottan gyerekeknek készült "mesékben" a jó gyilkosok halomra ölik a rossz gyilkosokat, egy fakés már szinte kötelező iskolatáska tartozék.

Hogy ki a jó és ki a rossz, nézőpont kérdése... Egy kisgyerek értékítélete pedig még nem teljesen kiforrott. Őt még nevelni, "faragni" kell.

Ma reggel olvastam

gaben

Ez a forgácshalom már jobban tetszik PSoft? ;)

PSoft

[#eljen] [#taps]

Két dolgot tudok elképzelni.
-nekem akartál "kedveskedni"...
(ha így van, köszönöm)
-mostmár...félted a drága maróidat.

Egyébként gyanús volt nekem előbbre is, a videón ide-oda hadonászó porszívócső.
Szerintem...
Azzal ütötted meg azt a kettes marót, ami eltörött. [#vigyor]

gaben

Tényleg így nézzen ki egy hobbygép?

PSoft

Mondtam én ilyet? [#kacsint]
Miattam ne tégy + erőfeszítéseket, nem jó az, ha az ember megerőszakolja önmagát.
Maradj nyugodtan az általad már megszokott, jól bevált formáknál. :)

gaben

Ja neeem, nincs bennem megfelelési kényszer, pláne a hobby-ban. :D
Inkább csak költői kérdés volt.

Más: a vízhűtéses marómocim elég meleg volt a munka végére, de a hűtőbe bemenő víz hőfokmérője csak 32C-ot mutatott.
Gyanítom, hogy ez a kis szivattyú nem keringtet megfelelően. A papírja szerint is max 1m-es magasságot tud legyőzni és ez nálam pont annyi.
A szivattyút sajnos nem tudom már magasabbra tenni, valszeg cserélnem kellene egy komolyabb teljesítményűre.
Olyan kellene, aminek van tartálya a hűtőfolyadék számára.
Van valami ötletetek?

dtb

75W pump submersible water pump 220V 75W 3.5M for cnc router 2.2kw and 1.5kw spindle motor
Nekem ez a fajta van 1.5Kw motorhoz. Kő egyszerű a belseje, 50hz-ra állított tekercs/forgórész, zeró hibalehetőség, lapát utánrendelhető. Teszi a dolgát csendben, még nyaranta sincs vele gondom. Van egy 15-18L körüli festékes vödör, abba van beletéve. Nekem majd 3m a vezeték a maróig, meg ugyanannyi vissza, de elég az a keringetés, amit bír.

svejk

"...de a hűtőbe bemenő víz hőfokmérője csak 32C-ot mutatott."

Jellemzően már a csőben le tud hűlni.
Bár nem tudom nálad milyen vastag/hosszú és anyagú a csövezés.

gaben