Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

nagysam

gaben

Ez a fajta nekem is nagyon tetszik, de ezek fixen beépített tárak.
Nekem pedig a hosszú darabok megmunkálása miatt gyorsan le kell szednem a táramat, amit most 3db csavar oldásával könnyen meg tudok oldani.
Meg aztán a gép csak pár centivel tud túlmenni az asztal végétől.
Olyan tetőt akarok tervezni, amit nem kell elbontani pont a fent említettek miatt, az ötlet már régen megvan, de a kivitelezés még várat magára.
2db pneumatikus munkahenger működtetné egy csuklós tagon keresztül a plexi tetőt, ami az asztal síkja alá kell, hogy menjen nyitott állapotban.
A pneu cuccok is megvannak már hozzá, fojtószelepekkel egész szépen kordában lehet tartani a levegő miatti gyors mozgását a munkahengernek.

gaben

Sziasztok,

ma egy Harley-Davidson kulcstartó került ki a Grindmonkey műhelyből.

dtb

Kicsit már elegem van a glettelésből, meg az egyéb hasonló munkákból, úgyhogy kikapcsolódásképp megcsináltam a fúrt kútra tervezett homokszűrő vázát. Ez még persze kap majd egy sűrű szövet takarást is, hogy a lábszelep végre homok-mentes tudjon maradni.
Rövidke videó a munka közben.
Összességében majd 3000 furat került a csőre, de szerencsére ment szaporán :-)

ebalint

Devecz Miklós

Elkészült az ózon generátor bedobozolása.
Van benne cnc munka, elektronika, 3d nyomtatás és egy kicsi programozás (ez nagyon kicsi [#falbav])

svejk

O-óó... nem tartasz tőle, hogy az ózon megeszi az elektronikát?

Devecz Miklós

Van az elektronika mellett egy venti, talán kifúja.

PSoft

Innen...

IdézAz egyik legerősebb oxidálószer. Instabil: közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett nascensz oxigénre bomlik. Ha oxidálható anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is robbanásszerű.

gaben

Sziasztok,

ma este készült egy kaliber beütő matrica bőrhöz.
Jól sikerült, de azt hiszem inkább veszek egy kisebb keresztmetszetű sárgaréz rudat és abba gravírozom bele, hogy könnyebb legyen majd a beütés.

zozo

Ügyes! Jöhetnek a plomba nyomó betétek :)
Milyen művelettel martad? Én legutóbb a sütinyomdát 3D horizontállal csináltam, az szépen körbejárta a betűket.

gaben

Sosem csináltam ilyesmit, nem most fogom elkezdeni. ;)

Amúgy a szerszámpályát pocket-el csináltam, így is jó, csak mindig letörik a gravírtű hegye. :(
S:20000
F:1000

jani300

Jöhetnek a plomba nyomó betétek  

írógép betűkből ragasztva ?  Az megvan :)

gaben

Most nézem, hogy egy nullával több lett, tehát F:100-al ment a gravírtű, de általában az elején le is törik a hegy.

zozo

Mekkora fogást adsz neki élenként? Valószínű túl nagyot. Van mikor csak 3 századot engedek, ha féltem.
Én a kínai párszáz Ft-os egyélű marókat szoktam kínozni, azt nem sajnálom, újraélezhető, nagyobb méretűre meg akár csak kézből a hegyét és valamire jó lesz megint.
A vékony 1 mm-es keményfém maróimat csak színesfémhez használom, akkor is ver a víz, amikor lenyomom a start gombot [#nyes]