Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

D.Laci

[#5949@farkastibor] [#1848@sufnituning]

Oszlopfőlett belőle. Oszlop tetején 3 gyűrű.

No, de azt mondta a Grincs: "Ennyiből sok hó nincs!"

Így gyorsan megmunkáltam ~6m3 anyagot....

designr

Nagyon jó..Ej de szeretem nézni az ilyen megvalósult projecteket..lassan elfelejtjük milyen csuda dolgokat tud a cnc..

Cako

Ez nagyon jó lett, tetszik! A "falidísz" kültérre, vagy beltérre kerül majd? Hogyan lehet eltűntetni ezt a sok "havat"?

D.Laci

Sajnos nem sokan teszik közzé, hogy miket alkotnak.
Vagy nem csinálnak semmit sem? :)

D.Laci

Kültéri a falidísz. Mátészalkai Képes Kávéház homlokzatára kerültek.

Hulladék kezelő megoldja, megfelelő díjazás ellenében.

2vkx6unz

A fehér polisztirolt a hulladékudvarok ingyen átveszik csak oda kell vinni. Persze általában azt ami csomagolóanyag formájú, és össze van törve. Mondjuk ez jó apróra össze van törve ;)
Vannak olyan cégek is amik az xpst is átveszik mivel az anyag többször felhasználható.
Olyan is van aki visszaveszi a tömböt amiből huzallal ki vannak vágva elemek.

dtb

...még tavaly, mikor több időm volt, kitettem a facebookra egy "vadász" motívumos órát. Másnap már jópáran töltöttek fel szintén eladási szándékkal "vadász" órát... ha feltettem a vadászos csoportba trófea alátétet, azt is majmolták... Szerinted?

D.Laci

Megértem ezt az álláspontot is, de hadd kérdezzek vissza.
Te miért kezdtél el CNC-vel foglalkozni?
Mi motivált?

Cako

Kültérre mivel lett kezelve/festve? Azért kérdezem, mert a településünkön a focipálya öltöző külső falára, valamilyen reklámgrafikával foglalkozó cég készített egy nagyobb feliratot, huzallal vágott habanyagból. Olyan, mintha normál kültéri, vagy lábazati barna festékkel lenne bekenve. Amikor elkészült tényleg szép volt. Mára a madarak annyira kicsipkedték, hogy ocsmány lett.

Cako

Köszi az infót! Munkahelyemen felgyülemlett egy csomó csomagoló polisztirol, amivel nem igazán tudtuk, hogy mit is kezdjünk. A szemétszállítók nem vitték el, de segíteni sem tudtak, hogy mit kezdhetünk vele. Megkérdezem a hulladékudvart!

dtb

Nem a relief marás. Egy ötlet/termék megvalósításához kellett a faipari cnc. A relief most is megmaradt hobbynak, meg az ismeretségi körnek. ...és mielőtt még tovább visszakérdeznél, :-) jópár fórumtaggal csereberéltem, vagy csak simán kérésre küldtem relief-et, ha kérték.
(Az ötlet meg nem halt el, de valahogy sose jön össze rá a szükséges keret... sajna.)

ebalint

philips10011

Sziasztok,
Más sokszor gondolkoztam azon , hogy feltöltöm az egyik munkám. Most egy borosüveg tartót készítettem.
A mintát 90° D32mm V-bit maróval készítettem 1mm mélyen . Ezt töltöttem fel folyékony fával , és csiszoltam meg. Most először   készítettem ilyet...

Dezső

Mostanában egyre több időm jut egyre kevesebb dologra:))) De amikor ráérek azért hobbizgatok, például most, ünnepek elött:)

cy3rt06r