Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

Én, ha bármijen okból nemtudom görgőzni a nehéz gépet, tárgyat, szögvasat rakok alá. Legutóbb, a 15 mázsás WMW 1000 s marógépemet kellett kb 8 métert talajon odébbvinni és daru szóbasem jöhetett. 2 szögvasat raktam alá csúcsával fölfele. Azon, viszonylag könnyen csusztattam pajszerral,apránként. Nálad is alkalmazható lehetne, akár 20 mm es szögvason is elcsuszik mivel kemény a padozat. Nyilván puha talajon szélesebb kell, hogy nesüjedjen nagyon bele.  

bmejdz9nu

Remélhetőleg a fejegységet komplett le tudom húzni...
Így a magassága is csökkenik és a súlya is...
Találtam egy zöld "mezitlábas" képet róla... (se DRO se előtolók)
Csak egy sima felületen kell behúznom...  
Valamikor járólap volt aztán padplóponnal fel lett öntve és garázsfestékkel lefestve...

http://www.warco.co.uk/productimages/documents/P71.pdf" TARGET=_fnew>PDF...... Nagy kép....

http://www.warco.co.uk/productimages/pictures/ThMain_003008.jpg" border=0>

HJózsi

A felső "kar"-nak fogasléces-fogaskerekes előtolása van ...

bmejdz9nu

tudom.... és ettől még talán levehető? vagy nem?

bmejdz9nu

Köszönöm az SK30/NT30 kupok ismertetését...
Most mér kapiska... A gép SK30-as... De az NT30-as befogatók 20-30%-al olcsóbbak... sajnos...

bmejdz9nu

000000000

Szia Péter!
Gondolom, nagyon várod már az új gépedet. Az árában nincsen benne a beüzemelés? Kíváncsi leszek a géppel szerzett tapasztalataidra. Ha megjön gondolom csinálsz fotósorozatot az első perctől kezdve. Sok sikert kívánok hozzá.

7vpav5d32

Nagyon precíz és sok oldalú gépnek látszik. Szerintem sokan álmodunk ilyesmiről.  
Sok örömet hozzá!

0gbwyh99

Üdv. Péter!
Hol is irja a gép árát ? Vagy csak én nem találom ?
Amugy nagyon csecse , gratula !

bmejdz9nu

Beüzemelés? A BF20 jól volt belőve ahogy volt.... csak bekapcs és persze előtte tisztítás...
Állítólag egy mérési jegyzőkönyv lesz hozzá a gyárból...
Persze lesznek fotók...

A helyét még nem tudom... Magasságban befér... de nem tudom hová teszem... alig van helyem már...

A BF20-at lehet, hogy el kell adnom... pedig nem terveztem...
Sok melóm van benne... Asszinkron motor van rajt... Extender akár méteres megmunkáláshoz... MK2-es szinten (is) felszerszámozva...

bmejdz9nu

Vak is azt mondta majd meglátjuk :)

bmejdz9nu

Nézz körül a linkeken... 4300tól 5000 Euro + szállítás...(brutto, ugye az áfa is terheli a hobbystát:)
De ez nem is csak tisztán ár kérdés... azaz ki küldi el Magyarországra és mennyiért?
Tehát a végszámlát kell nézni... (persze magam is elhozhatnám, de az sem igen olcsó...)
Meg nem akartam átutalással a "vakvilágba" ennyi pénzt elküldeni... Tehát ragaszkodtam az Ebay/PayPal védelemhez...
Persze lehet, hogy túl izgulós vagyok :) De a mai helyzetben bármelyik cégnek lehetnek gondjai... "nyugaton" is :)

ag8iuddv9

Van egy ilyen gépem eladó,nem újde nagyon jó álapotba van, meg akartam CNC-síteni féig kész van.Két éve nem nyútam hozzá,nics időm fojtatni így eladnám.

bmejdz9nu

Csinálj pár képet és tedd be az adok-veszekbe!

svejk

Na, akkor már ennek a gépnek is külön topic kell ha már kettő van (lesz?) belőle a listatagoknak :))