Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

A leszorító készlet az csak munkadarab rögzítésére van szerintem és minden csavar a hozzá való alkatrészekhez tartozik és fordítva.Kellett hogy kapjál 2db. csavart a BF20adhoz, gépsatu, körasztal stb. rögzítésére.
Amugy gratulálok az osztófejkészletedhez.....én még csak egy uj gépsatura ruháztam, be /a régiek túl nagyok voltak/ FMS100....elég jó féle, egész délelőtt azt óráztam és megvagyok vele elégedve.

csk8t2ni

Ez bizony lehet. :) Akkor viszont majd megyek a boltba és veszek 10-es kapupánt csavarokat. A fejüket kicsit megmarva nekem eddig nagyon jól beváltak, mint "T-hornyos" leszorító csavarok.  Csak észnél kell lenni a boltban és nem rozsdamenteset kérni :D én már láttam(tükörben) olyan szórakozott amatört aki ezt eljátszotta :D:D:D

Grat a gépsatuhoz, pont ez van nekem is hozzá, ill, a vaterán nemrég szereztem egy központba fogó gépsatut, bár ősszel lett volna akkor nagyon kellett...

bmejdz9nu

Az "Extenderem" 630mm tud mozogni + amennyit a BF20-on lehet - ha kellene...(1000 körül vam a max lehetőség)
Persze lehet nagyobbat is csinálni ezzel a módszerrel:)

tjf0wf46d

Ismét a segítségeteket kérem... :) BF20-hoz milyen patron befogót vegyek!? Nézegetem az e-bayt. Az vili,hogy MK2, de láttam ER25, ER32, ER40-et is MK2-ben. Ezek mit jelentenek?

Köszi!

Üdv.

tjf0wf46d

Vagyis patront, és befogót is akarok venni.

bmejdz9nu

MK2-es kell a BF20-hoz... ez a kup formáját jelenti és hogy M10-es a behuzószár...
(pl. MT2-es is ok de ott 3/8"-os a behuzószár menete - Persze lehet csinálni)

ER25 vagy ER32-es ok a BF20-hoz...
ER25 max 16mm-es szerszámig, ER32 max 20mm-es szerszámig lehet... azaz eddig a méretig vannak patronok hozzá...

tjf0wf46d

Akkor inkább vegyek hozzá MK2 / ER16-ot?

Üdv.

bmejdz9nu

Az ER16-os szerszám befogatási tartománya elég?
Szerintem kevés... min. ER25 illene...

000000000

Hali Kilden!
ER32 vegyél hozzá, az pont optimális.Ha megnézed a BF20ad gépkönyvét, láthatod, hogy mekkora a maximális fúrás-, marás- /ujjmaróval/ és homlok-palástmarás teljesítménye.Ha ki akarod aknázni a géped tulajdonságait, akkor ER32! Ahogy Péter is írta 1,5mm-20mm ig betudsz fogni vele ujjmarót, csigafúrót, stb.  

Nekem CTC Tools ER32 készletem van /ha jól rémlik egy Dán cég, aki a sárgáknál gyártat, pont mint az Optimum/ és másfél két éve lehetett a patronbefogó +12dbos patronkészlet +vám [#falbav][#boxer][#merges3] olyan 25pénz.

000000000

Remélem nem kavarom fel az állóvizet ha megkérdezem:

Péter mi van a várva-várt maróddal???

bmejdz9nu

Az E32 befogoja néha nagy... azaz zavaró lehet... Ezért mindkettőt "tartom" :)

bmejdz9nu

Semmi...szélhámos a német szálító... már fel van jelentve a PayPal-nál...
Március 6-ig kért időt... Megadtam... mit tehetek? Sehol semmi ennyiért... Azóta a forint még romlott...
Sajnos... ez van...

000000000

nem örülök.....remélem márciusban megkapod és sűrű elnézések között meglep még a német vagy 20kg PR88-al, meg 5 reklámpólóval és 12db würth-ös kulcstartóval...

bmejdz9nu

A remény hal meg utoljára :)
írtam neki, hogy ismerőseim meglátogatják:) Megnézik a gépet és segítenek a szálítás gyors erendezésében :)
Azt is írtam, hogy nem tudnak semmilyen nyelven... magyarul sem :)

svejk

PR88...hmmm...kell valakinek???