Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

35kpazcgr

Nekem mind az esztergám, mind a marógépem négy ilyan gumipapucson áll, mindkettő kb. 800 kg-os.
A lényeg, hogy a gumipaucsok össz teherbírása nagyobb legyen, mint a géped teljes (ebbe beleértve a max. munkadarab súlyát is) súlya.

000000000

Jo napot mindenkinek!
Az ebay en megjelentek 399 euros arba einhell MBF 550 kismarogepek,talan valakit eredekel.
Meg akkor is lenyegesen olcsobb mint magyarorszagon,ha raszamitjuk a postat.

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/Einhell-Metall-Bohr-und-Fraesmaschine-MBF-550-Fraese_W0QQitemZ160312526115QQcmdZViewItemQQptZDE_Haus_Garten_Heimwerker_Elektrowerkzeuge?hash=item160312526115&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A1|39%3A1|240%3A1318" TARGET=_fnew>Itt pl.
4-et tett fel az eladó és még mind a négy megvan... (tehet azért nem veszik mint a cukrot:)
Már csak egy nap van hátra... (és nem licit...)

120.000Ft (ma) + szállítás ... mert Itthon mennyi egy ilyen? Olyan drága? Láttam az OBI-ban...
Írtam neki levelet, hogy mennyi a szállítási költség...(kiváncsi vagyok:)

http://www.preisvergleich.org/pimages/Metall-Bohr-und-Fraesmaschine-MBF-550_61__466219_40.jpg" border=0>

000000000

Igen,tenyleg 4 darabonkent teszi fel,de amiota figyelem mar jo par szor 4 darab elkelt.
Magyarorszagon altalaban 150.000 es 180.000 közt lattam,az ebay en meg altalaban dragabb, 500-700 euro közt,es a posta is 50 euro körül nemetorszagba kiszallitva
Mondjuk ebben az ajalatban ami megfogott az 5 euros küldes nemetorszagon belül,ami azt jelenti hogy ha valakinek van kint kapcsolata akkor sokkal olcsobban jön ki,felteve hogy valaki onnan hazahozza mikor ugyis arra van dolga.
Peldaul en egy baratommal szoktam az ilyesmit rendezni,es egy masik kamionos baratom szokta hazahozni,ami ugye nem kerül penzbe.  
En ugy gondolom ezt mas is meg tudja csinalni.

ztti28t3n

Üdv az Uraknak!
A linkeken látható marógépről van valakinek bővebb infója? (Pl. gépkönyv)
http://cnctar.hobbycnc.hu/BulFeri/Midrimat/CIMG2109_small.jpg
http://cnctar.hobbycnc.hu/BulFeri/Midrimat/CIMG2112_small.jpg
Előre is köszi!

4um5b65d

Ahhoz képest, hogy több mint 50 éves gép, még nincs is olyan rossz állapotban.
A kép jobb alsó sarkában mi az a sor ékszíjtárcsa rábütykölve? Valami külső előtolás hajtás ?

ztti28t3n

Előtolásnak előtolás, bár nem a maróé, hanem egy tekercselőgépé [#vigyor4] A maró tényleg nincs agyonhasználva, viszont 1-2 dolgot javítanom kéne rajta, ezért kellene valami leírás, gépkönyv. Írtam a cégnek, aki anno gyártotta, de rövid úton elhajtottak, hogy ők ilyen régi géphez már gépkönyvet sem tudnak adni, nemhogy cserealkatrészt. Szerintem nem is akartak...  [#pardon1]

4um5b65d

Nem lehet az annyira bonyolult, hogy gépkönyv nélkül ne lehessen javítani....

Bicska

Áháá, ugyan ilyen gépem van:) Én már 1x szétszedtem, meg összeraktam, szerintem nem olyan bonyolult. Az elektromos része kicsit kusza:) Leírásom sajnos nincs hozzá..

ywathzay

Ezek a marógépek( inkább fúrógép) hogy tartaja marásnál a kés "mélységét"? Mert azt veszem ki, olyan mint egy sima fúrógép, koordináta asztallal szerelve. A fogaslécen leeresztve tartja szinten maráskor a kést?

bmejdz9nu

Hát... nekem nem volt ilyenem...
De Ausztriában láttam egy barkácsboltban...
Hát messze nem egy BF20... Egyszerű szerkezet... "kimunkáltsága" sem az...
akkoriban úgy láttam max. 100.000-et érhetne... játszadozáshoz... :)
Most ha az Euro 250Ft lenne még... már-már meg is érné :) Persze mint alapanyag aztán sokat hobbyzni rajta :)

ztti28t3n

Bonyolultnak nem bonyolult. Viszont szeretem előre beszerezni az alkatrészeket - ha lehet - és csak akkor szétszedni, ha már megvan minden. Ne álljon hetekig szétszedve, ha nincs hozzá valami. Meg aztán, ha hosszabb ideig nem rakok össze valamit, akkor mindíg kimarad egy-két alkatrész a végén...

000000000

Ez szamomra is kerdes volt hogy tartja a melyseget,kivancsisagbol anyit kerestem a neten amig talatam egy nemet oldalt ahol egy tag szetszedett egy ilyent,es cnc re atdolgozta.

Ott latszik fenykepeken az egesz cucc darabokba,a vezerlö kar a Z tengelyen dupla allasu,egyszer kihuzva durva allitas mint a furoknal,benyomva atengedi a vezerlest egy csiganemetes kereknek amit az elöl lathato forgatogombal lehet finoman allitani.

A masik fele a dolognak hogy er e penzt,a valsz meg csak az lehet ra hogy pont ugy mint minden kinai cucc,csodaval hataros modon müködik,de az igazsaghoz es a pontossaghoz meg sokat kell vele szemvedni.
Ezt onnan tudom hogy van egy kinai esztergam Assist nevü,es volt szerencsem megfigyelni a csodalatos kinai "kidologozast es precizitast"
Ha valakit erdekel a maro reszletesebb kepe tehetek be linket rolla.

bmejdz9nu

Linkeld meg ez a CNC-sitést!