Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

tjf0wf46d

Péter, Gege, köszönöm! Marad akkor az ER-32 Vajon milyen minőségűek az eBay-es patron + befogó készletek!? Akkora ársávban mozognak, hogy ihaj... Félek véletlen valami hőkezeletlen kínai gagyit fogok ki! A Vertex is kínai, kutya drága, de jó. Milyen márkát tudtok ajánlani olcsó, de jó ár-érték arányban!? :)

Üdv.

000000000

nekem személyes tapasztalatom az általam említett CTC-vel van.szerintem jó anyagból van, a patronok nem deformálódnak.Elég közepesen meghúzni és jól fogja a szerszámot, majd munka után leveszem a patrontartóról a szorítógyűrűt és oldalról megkopogtatom villáskulccsal a szerszámot és szabályosan kilő a befogóból....persze ekkora már a szerszám is könnyen kicsúszik a patronból, nem szorul bele.Gondolom rugóacélból van....Ja és a felületeken, megmunkáláson is látszik,hogy minőség.....persze nem egy Vertex...de ha ár/érték arány a lényeg én csak pozitívan tudok nyilatkozni.....bár most nem tudom mennyi lehet a CTC

D.Laci

"majd munka után leveszem a patrontartóról a szorítógyűrűt és oldalról megkopogtatom villáskulccsal a szerszámot és szabályosan kilő a befogóból"

Ha jól értem amit írtál, akkor te valamit nagyon rosszul csinálsz....

000000000

..lehet hogy rosszul írtam
..lehet,hogy rosszul érted
de jó volna,ha megmagyaráznád,mire is gondolsz

D.Laci

„oldalról megkopogtatom villáskulccsal a szerszámot” elvileg szépen magától kikel jönnie a patronnak és a szerszámnak kocogtatás nélkül.

4um5b65d

Gege, valamit tényleg nem jól csinálsz !
Bár nem látom montosan, hogy milyen alaptested és hollandid van ,de valami nem stimmel.
Lehet, hogy már a berakásnál rontasz el valamit.

1- Fogod a hollandit, majd az üres patront kissé féloldalasan tartva bepattintod a hollandiba. (Itt ronthatod el például, ha már előre berakod a szerszámot.
2-Az üres patront + a hollandit feltekered az alaptestre.
3 bedugod a szerszámot és meghúzod.
-------------------
Kiszedésnél....
1 - Nyitod a hollandit egészen addig míg egy pattanást hallasz. Ekkor már kivehető a szerszám anélkül, hogy a hollandit teljesen letekernéd.

Üres patront viszont nem szabad felhúzatni a testre.

bmejdz9nu

A CTC-t én is csak ajánlani tudom... bár elég lassú...(2-3 hét)

2nbj3n5m

bmejdz9nu

http://www.hod93.hu/" TARGET=_fnew>A hód Kft. is egy jó cég....

000000000

Valóban nem ez a sorrend, de engem így tanítottak a suliban, hogy szerszám be a patronba, aztán patron bele a hollandiba, aztán úgy fel a patronbefogóba.
1. a volt sulimban kb 30-35 éves patronkészlet volt, mindegyik megerőltetve és úgy kellett kiütni meg beütni a szerszámot
2. az én patronjaim mm/inch -esek ill. 2 méretet lehet beletenni. Tehát míg egy 6-7 patronba gond nélkül belemegy egy 6os ujjmaró, a 7est már erőltetni kel picit, amit ugy nemtudok betenni, hamár a patron a patrontartóban van (fejjel lefelé, ugy hogy nem is látok rá)

Ugy gondolom, hogy ez lehet megszokás kérdése.....szerintem nem befolyásol semmit mondjuk a körülfutási pontosságon, DE ha igen, akkor valóban rosszvashibát követek el és megfogadom a tanácsotokat!!!

Remélem

000000000

az a "Remélem" nem tudom hogy került oda....

4um5b65d

Nem tudom, hogy milyen patronokat illetve hollandit használsz, de nálam nem lehet berakni a patront a hollandiba, ha már benne van a szerszám, hisz annak oda bele kell pattannia, az pedig csak üres patronnal lehetséges. Az én patronjaimba csak 1 méretet lehet beletenni.
De vannak itt sokan akiknek van patronjuk, nekik vajon milyen megoldással van ez kivitelezve ?

4um5b65d

Jaj, én lüke !
Persze hogy nem jól írtam !
-Patron bele a hollandiba
-szerszám bele a patronba
-Felteker.

De azt nem értem, hogy ha nálad a szerszám már előre bekerül a patronba akkor hogy pattan be a helyére a patron. Ez kihúzásnál nagyon kell, hogy beakadjon. Nem lehet, hogy neked nem is fekszik bele a patron a hollandiba szabályosan?

D.Laci

Légyszi a hollandi belsejéröl készits egy képet!

000000000

Semmi értelme lefotozni......rájöttem, hogy mit rontok el.... [#falbav][#falbav][#falbav]...van benne egy excentrikus perem, ahova a patront bele kell pattintani......Na nekem ilyenem van /mint kiderült/, de azelőtt csak olyannal volt dolgom, amibe a Hollandi csak simán kúpos és nem tartja, csak megszorítja a patront.hogy én mekkora egy dilettáns vagyok....