Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha valakit érdekel, a dunakeszi Praktikerben 80-ezer környékén láttam hasonlót .

000000000

http://www.expressz.hu/gep-szerszam/femipari/showAdvert12027369.html

150000 hazhoz szallitva...
Mivel tobb darabra van engedmeny, nyilvan nem ez a letezo legjobb hazai kisker ar...

bmejdz9nu

Nem tudom hová tegyem magamban ezt...
Nem találom ár/értékarányosnak a BF20-hoz képest...
Fúrógépnek drága... marógépnek pedig kevés... úgy látom...
CNC-re alakítani pedig a képek alapján sem egyszerű... azaz min. az orsókat cserélni kellene... stb...
Ennek max. 100.000Ft nak kellene valahol lennie...
Persze most már a BF20 ára is a csillagokban lehet a "nemzeti valutánk" szabadesése miatt... De akkor sem lehet egy lapon emlegetni...
Ennyi erővel/pénzzel egy olcsó állványos fúróból kiindulva is jobb ár/érték arányt lehet elérni...

hyn6ys8wt

http://www.prakti.hu/termekek/mbf_metl_fer_s_mar_gp_550_w/?id=184376" TARGET=_fnew>Erre gondoltál

http://kepfeltoltes.hu/090201/mbf-550_resize_resize_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

hyn6ys8wt

Ezt én is nézegettem és tavaly novemberben akciós volt azt hiszem 130000ft volt akkor az ára. Én még azt is sokalltam...  Nincs marógépem és most a fúrómat is eladtam szóval kellene valami. Legfeljebb 100 ezerért én is megvenném, bár ez inkább (helyzet)fúrógép...

000000000

Vagy ez volt, vagy ehhez hasonló, de sokkal olcsóbban, ez karácsony elött volt.Még spekuláltam is, hogy ennyiért megvegyem-e, de akkor már hozzákezdtem az acél gépemhez és ehhez képest a Praktikeres játék.

000000000

Mi a helyzet Péter a maróddal???én részemről kiváncsian várom.Ja és HA eladod a BF20adat /tudom,hogy sok extra munkád van benne/ mennyiért válnál meg a kicsikédtől?
..Sok sikert az új Bridgeport gépedhez!!!

bmejdz9nu

Még az új marógép sehol... Hétfőt igértek...  
Pedíg már kiesztergáló fejtől kezdve tele vettem magamat SK30-as befogatókkal, sőt a 16mm leszorító készlet is meg van már :) stb...stb...

A BF20-at még nem tudom, hogy eladom e...
Értékelné valaki a spéci THK35-ös sínes és golyósorsós feltétet (extender)?
vagy az aszinkron motoros meghajtást frekiváltóval?
Meglássuk... vak is azt mondta... Lehet, hogy nem is jön meg a gép mert az eladó szélhámos...
Persze mindenképp jó áron lenne, mert közben a forint "elszállt"... :)

000000000

csaknem vernek át...
....amugy ha esetleg mégis megválnál a "régi" maródtól, feltételezem a szerszámait is kiárusítanád....vagy csak egybe???Szóval ha majd ott fogsz tartani, azért itt a fórumon is reklámozd a cuccaidat. /amugy átvillant az agyamon,h esetleg beneveznék a gépedre és akkor lenne egy CNCsített BF20am is....de ez még a jövő zenéje, részemről is, részedről is/

bmejdz9nu

Átverés? Bent van a pakliban... A pénz nem veszhet, biztos ami biztos PayPal-al fizettem...(sokezer Euro)
De visszaküldheti a pénzt és ott vagyok ahol... szóval sehol...:)
... és eljátszottam az ingyen bankot 1 hónapra... :) Max egy negativ feedback-ot adhatok az Ebay-on :)
Pedíg már annyi SK30 dolgot vettem, hogy nincs vissza:) Mehet ki Németországba egy gépért...
A BF20-hoz eddíg a kiesztergáló fejet már eligértem... és sok más is jó lesz mert vettem SK30/MK2 átalakítókat is...

f7k4ytivb

Szia Péter!
Mivel én is BF20 tuljdonos vagyok (remélem az APEH nem tudja) várom a közzétételt a felesleges cuccaidról!!!![#wow3]

bmejdz9nu

Felesleges cuccok nem nagyon lesznek... pl. A forgató, sutuk stb... minden használható lesz az újhoz is...
A legnagyobb érték talán az extender...de ki az a "félbolond" - ha eladom - azt nem vinné el hozzá :)
A 12mm-es leszorítókészlet pedig kompatibilis a CNC gépemhez...

f7k4ytivb

Hát' a remény hal meg utoljára!

bmejdz9nu

[#smile] Talán ha el akarnám adni a BF20-at... kellene egy "kutatást" végezni, hogy kinek nincs még BF20-a...
Lassan már mindenkinek van/lett?... Sokan titkolják... persze privátban tudok rólúk :) Persze érthető mert egy nagyon szuper gép...

csk8t2ni

Talán eladni? :) Erről jut eszembe, hogy mekkora ez az extender? Ugyanis eszkábálok egy állványt a BF20nak, amire csinálok egy tálcát 1.5-2-es lemezből, jó nagyot, hogy lehetőleg csak abba essen a forgács. Na ezt úgy akarom, hogy még a teljesen kitolt (majdani) exterderem tekerentyűje is a tálca felett legyen a legszélső állásban is.

Egyébként tegnap jött meg az RT150hez(vízszintes- függőleges osztófej, körasztal) az osztótárcsakészlet, meg a támasztócsúcs. Ezek olyanok, mint gondoltam, de az 58 részes leszorítókészletből, hiányolom a rövid T-hornyos csavarokat, mert a benne lévő legrövidebb is túl nagy mondjuk a osztókészülék lefogatásához. Vagy csak lehet még én nem tudom használni.. :D