Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

Sajnos én sem tudom, de végre megtaláltam a manuálokat:
http://bridgeport.askmisterscience.com/bridgeportlit.htm" TARGET=_fnew>bridgeport manuálok

HJózsi

Ha a fejkilógást is tekerni lehet előtolásosan, akkor már lenne ötletem ... amúgy meg ha egy nagyobb cuccon kell megmunkálást készíteni a szélén pl. akkor is előnyös lehet ...  
Mindenesetre ez már merevségben veri az OptiBf20-at ... a szine is kék, talán a viagrától ... [#nyes]
Rózsa Sándortól tudnék hirtelen idézni : "Hüpp be 'csúf' ... " [#kacsint][#vigyor2]

000000000

http://www.bbssystem.com/viewtopic.php?t=62" TARGET=_fnew>innen lehet igazán símán letölteni a manuálokat

bmejdz9nu

A BF20 is nagyon jó... lehet, hogy megtartom a háznál... csak helyhiány lesz lassan...:)

bmejdz9nu

Köszi! Átnézegetem őket!
Ennek a WM20-asnak fejegységét lehet húzogatni előre-hátra (jól jöhet ha nagy a munkadarab)... dönteni is, de ha jó látom a a képen előre és hátra a fejegységet nem...
De ez legyen a legnagyobb baj... :)

HJózsi

Fogaskerék maráshoz pl., vízszintes tengelyű felfogatás

HJózsi

Mondtad, magasságkorlátozás is van ... a berakáshoz kellhet pár vascső, meg palló vagy vékonyabb fa gerenda, nem árt ha gondolsz rá ... nehogy csütörtökön váratlanul csöngessenek ... [#kacsint]

bmejdz9nu

Ne is mond... pont befér azaz 50-100mm van a plafonig... tehát min görgetem?

000000000

a lábújjaidon[#circling]

Vascső rulz:-)

4um5b65d

1-2mm gépzsírt egy acéllemezen szétkenni aztán vagy 1000 db csapágygolyóval megszórod, és már gurul is a gép.
Zsír nélkül viszont szétgurulnak a golyók.

airfoil6205

Gratulálok Péter, kiérdemelted a "Tiszteletbeli Gépész" címet.

bmejdz9nu

Pont ezt találtam ki.... A Tv-ben láttam... zsírral előtte kenni utána spaklival össze...
Persze kell kb. 5-10Kg... utána benzines, brigiciolos felmosás :)
Na ezt a nejem meglátja azaz megérzi a szagát :)

bmejdz9nu

Majd talán kiérdemelhetem ha megjön és bírok vele valami értelmeset alkotni :)

4um5b65d

Legyél már rutinos egy picit !!!!
Akkor kell felmosni benzinnel, mikor a nejed épp megjött autóval valahonnan....
Innentől kezdve te fogod őt számonkérni, hogy mit csinált a kocsival, hogy így ömlik belőle a benzin.
Meglátod még te leszel a sztár, hogy felmosod....
[#buck][#vigyor3][#vigyor2]