Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Hoppá, hát a BF20 kurblija is kúpkerékkel adja át a forgást ...

HJózsi

Itt valaki épp golyósorsósítja ...
http://www.ktm-reiseenduro.de/metall/cnc/z-spindel2.jpg" border=0>

hje3wyntn

Hoppá, ha az gázrugó, fordítva van beszerelve...
Így hamar tönkremegy...(#766)

HJózsi

A képen szerintem jól van, azon a masinán is így volt amit élőben láttam ... mi nem jó szerinted ?

000000000

...IGAZ!de nem is használom a nóniuszát...eddig csak azért,mert nem könnyen leolvasható,meg ott az utmérő a főorsón,de mostmár van mire fogni!

HJózsi

:) az X3-nál szerintem ugyananyi lehet a kotty, vagyis inkább nem nóniuszozna az ember fia ...  
Amit a BF20-ról hiányolok, az az olajzó szemek ... X3-on már vannak ...

000000000

Még egy aprócska érv az Opti mellett.És bár lehet,h humbuk,meg a Németek saját maguknak szerveztek "A hónap legjobb gépe" díjat, de azért csak ugy reklámozzák a BF20-at is meg a D240X500 drehát,hogy a Heimwerker magazin szerint az hónap legjobb gépe ekkor és ekkor blablabla...És akkor még csak BF20 volt, nem volt Long verió, de a Sieg már gyártottta az X3at is meg a Super X3at is!
...kicsit viszont ugy érzem,hogy vagy a BF20 egy kategóra áthidaló gép az X2 és az X3/SX3 között, vagy az X3/SX3 ugyan ez a BF20 és a BF30 között...

HJózsi

Ezt a Heimwerker magazint sokan benyalják, én is ... [#vigyor3] pedig ez a Heimwerker majdnem azt jelenti Ezermester,( szó szerint "barkácsoló") ... ami távolról sem industrial ...  
Deák Józsi megmondta a frankót, a BF20 egy jobb képességű koordináta fúró ... szerintem az X3 ennél egy kicsit még jobb képességű, mert erősebb a szerkezete, motorja, meg olajzás ... Persze én is szeretem a BF20-amat, és már tudom mire használhatom, mire nem ...

hje3wyntn

A gázrugókat mindig a szárával lefelé kell beépíteni, mert a benne lévő olaj így nem engedi kiszivárogni a gázt. A gáz ha kiszökik megszűnik rugózni. És kenés szenpontjából is jobb. Én is csak onnan tudom, hogy méretre kellet legyártatnom egy párat, és a cég vezetője figyelmeztetett rá, nehogy fordítva építsem be.

HJózsi

Köszi... ha lesz X3-am, azzal kezdem, hogy megfordítom! [#buck][#wave]

tjf0wf46d

Na kérem... Felhívtam a Sieg magyar képviseletét, érdeklődvén az XS 3 után. A honlapjukon 2007-re érvényes árlista van! Kérdezem most mennyi ez a gép, erre nagy bagadozás, várjak utánanéznek, és kiderült nem emeltek árat. Az esetleges szervíz kiszállás 220. HUF / km. Az anyacég honlapján nem győzött meg az omladozó belsejű gyártócsarnok, ezért rákérdeztem, van e esetleg valami értelmes nemzetből származó MEO-s, erre közölték, nincs ezt is a kínaiak végzik. Ez a 440.000.- HUF-os árral nagyon nem győzött meg. Kérdeztem mi a helyzet az U2-es síkköszörűre átszerelhető géppel? Tájékoztattak, ilyet még nem is hoztak be hozzánk, az árát nem tudja megmondani, de egyébként is, ha megrendelem 3-4 hónap alatt gyártják le! Nah ez nekem elég volt. Maradtam az Optimum mellett, így megrendeltem a BF20L Vario-t. [#nevetes1]Lehet hülyeség, de az olcsóbb ár, és a kicsinyke, de mégis bizalmat adó német MEO mellett döntöttem...

f7k4ytivb

Légy üdvözölve a BF 20L Vario - ezek szerint egyre népesedő - táborában!!!!![#integet2]

hyn6ys8wt

http://www.pwa.at/sitex/index.php/page.27/action.view/entity.detail/key.1300/cat.4/category.52/Metallbearbeitung_Bohr_und_Fraesmaschinen_BF_30_Super.html" TARGET=_fnew>Ezt is a németek meozzák...

Ez kb XS-3 más szinben. http://www.vatera.hu/bernardo_femipari_furo_marogep_bf_30_super_105603249.html" TARGET=_fnew>Vaterán is kereskedik vele valaki :-)

Valaki - itt a forumon - mondta hogy megvan az illető elérhetősége. Vaterán kivűl biztos olcsóbban adja. De ha már megrendelted...

000000000

..jo öreg Bernardo...egy az egyben BF20, csak papíron 1Kw-os motorral és nem KTY180, haem KTY210 keresztasztallal, kb. ugyan akkora,mint a BF20L, csak 14mm T nutokkal/az Opti ezt a keresztasztalt külön is árulja, bármikor megvehető a BFekhez/.Amikor maro vásárlás előtt álltam azért nem vettem ilyet,mert kb. ugyan olyan mecara az alkatrész ellátása,mint bármely más cégnek,amelyik nem tart itthon raktárkészletet /1-4hét beszerzési idő/.De gondolom itt senki nem "üzem", és nem jelent óriási jövedelem kiesést,ha egy gép áll 1-2 hetet:))

tjf0wf46d

Igen, ezt én is néztem. A szervízháttér viszont nulla itthon. A belinkelt gépek ára már nem az én pénztárcámnak van tervezve... :/

Üdv.