Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

f7k4ytivb

Szia Árpi!
Megvan még az a motorod amit a Péternek ajánlottál?
Hajlok én is a Péter féle átalakításra!

bmejdz9nu

Most az esztergába is 550W-os kerül... bőven elég lesz ide is mint a BF20-hoz...
A frekiváltó pedíg ugyanolyan (csupáncsak :) 400W-os Hitachi...

f7k4ytivb

Meggyógyult a BF20!!!!
Kellemesen csalódtam az Optimum Kft.-ben, mert nagyon rugalmasan álltak hozzá. Küldtek postán egy motorelektronikát, kicseréltem és már ment is mint a karikacsapás![#integet2]

bmejdz9nu

BF20 és Quantum Vario eszterga (750W) leégett DC motorjai kilóra és hozzá való működő elektronikák eladók ... [#vigyor]

f7k4ytivb

Kösssz!
Egyébként ez garanciális javítás volt én csak kicsit besegítettem.
De az esztergámmal ezt már nem játszuk el mert eredendően 3 fázisút rendeltem!!![#nyes]

bmejdz9nu

Ha majd nem lesz garos arra az időre gondoltam :) és jól tetted... a 3F-el... én meg magam csináltam meg asszinkronra... mindkettőt.
Sajnáltam a vastag 3F felárra a pénzt :)

000000000

Azért mielőtt valaki esztergál, mar, fúr,
azzal sem árt tisztába lenni, hogy hogyan kell
kiszámolni a forgácsolási teljesítményt ezeknél
a forgácsolási technológiáknál. És nem
illik "agyon szadizni", túlterhelni egy gépet a
Hobbysta büszke vakló bátorságával.:)  [#nevetes1]

f7k4ytivb

Az én BF20-am nem a túlterhelés miatt adta fel, 16-os szármaróval 0,5 mm-es fogásokkal aluprofilt martam derékszögbe és ráadásul üresjáratban állt le.
Az említett forgácsolási teljesítményt meg mivel nem a szakmám, csak a hobbim, nem tudom (nem is akarom) kiszámolni, mert azokhoz a feladatokhoz amik elé állítom a gépeimet (nem vállalok bérmunkát, nem készítek tank alkatrészeket stb.) szerintem nem szükséges! De azért kösz' a jó tanácsokat![#szomoru2]

tjf0wf46d

Sziasztok!

Egy ilyen BF20 vásárlásán töröm a fejem már régen, és sürgős is lenne ( 1-2 héten belül ). Most viszont olvasom itt a motorok kipurcanását... Teljesen kezdő vagyok marás téren, csak a tesztekre, és az itt olvasottakra hagyatkozva gondoltam a vételére.
Mégsem annyira jók az árukhoz képest ( ne már, hogy rögtön motort kelljen csre-berélni 1-2 munkaóra után )!! :(  
Esetleg inkább még spóroljak, pl. egy Wabeco-ra?

Mit tudtok ajánlani?

Más: milyen kiegészítőket kell egy átlagos munkához megvenni hozzá? Patronbefogó, patronkészlet, leszorítókészlet, gépsatu,...
Apropó, mi az a behúzópatron!? :)

Köszi, a válaszokat!

Üdv.

bmejdz9nu

Vedd meg nyugodtan... nem olyan rossz...:)
De ha már itt tartunk... http://sieg.hu/?lang=hu&mnu=milling_mach&id=x3" TARGET=_fnew>Talán az X3-asban is gondolkodhatnánk...
Nagy sikere van Európában... Itthon pedig egy nagyon jó hozzá állású és szakértő csapat forgalmazza...
Azért az X3 lehet, hogy jobb mint a BF20? Az árát most hirtelen nem tudom... de nincs nagyságrend különbség...

http://sieg.hu/images/products/3_milling_machine/br-x3.jpg" border=0>

7vpav5d32

bmejdz9nu

És mennyi most egy BF20? Kb. 270.000Ft? Akkor "gépkilóra" kell(ene) számolni...

7vpav5d32

f35ezvjs

Szia!

Nekem van egy vélemények ezekről a "pici és csábító kinézetű" gépecskékről. Persze tudnom kell mire használod. Ha komolyabb dolgot marsz pl egy hengerfely síkbamarása akkor minimum egy többmázsás gépre lesz szükséged. Csak nézz rá erre a BF20 ra szerintem ez egy pici helyzetfúró. Gondolkozz csak 600W a motor teljesítménye az én fúrógépem ami csak kézi az 1100w A másik nézd meg a gép tömegét. Egy komolyabb anyagnál beremeg. Ha pedig beremeg akkor milyen felületet fogsz kapni. Nézzél szét a régi eladó marógépek között és akár a strigon vagy esetleg tos márkával mindent megtudsz csinálni. Ezek legalább marógépek vertikál, és horizontál üzemben is tudnak dolgozni. lehet most nagyon nagy a vásárlási szándékod és el akarod költeni a pénzed ez csodálatos dolog, de gondolj bele játszani kell vagy esetleg  termelni.

bmejdz9nu

Milyen jó a Forint :)... ugyebár 1000 Euro volt mindig...