Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Lehet hogy Zoli nem gépszerelő akar lenni...

s5f8tmfv3

http://www.vatera.hu/sved_egyetemes_marogep_csak_ket_napig_106767812.html" TARGET=_fnew>Ilyesmire gondolsz? Mindenesetre érdekes hogy igazi szakiknál nem látni új gépeket, még annál sem aki megvehetné, "csak" ilyen monstrumokat.

bmejdz9nu

Egyszer veszek majd egy ilyet...  
Aztán nem CNC-vel foglalkozok, hanem "öreg szaki"-t hobbyzok... persze egy daru is kell majd :)

s5f8tmfv3

Vegyél fel mellé egy "öreget" is ez nem a Te korodbeli fiataloknak való :)

bmejdz9nu

Hát igen... csak az "öreg szaki" már "hiánycikk" lett... Sopronban.

f35ezvjs

Vannak nagyon jó állapotban lévő régi gépek amit a SZAKIK nagyon szeretnek de azért mert lehet dolgozni rajta. És ezeken az öregebb gépeken tényleg lehet dolgozni.
Péternek is igaza van de csak akkor ha esetleg kilóra vesz gépet vagy agyonvert gépet vesz.
Modok nektek egy dolgot Vettem az OPTIMUNTÓL  egy kis műszerész esztergát beállítás után azonnal kellett hívni a helyszínre a garszervízet ja meg hoznia kellett a tusír vonalzót, asztalt és a hántoló szerszámokat hogy teljesen összeillesze a gép elenndarabjait. Tehát egy új gépet is mondhatom felújitási műveletekkel kellett beállítani. Nem is beszélek a többi beállításokról meg bővítésekről mire egy esztergályos elkezdett rajta dolgozni.

f35ezvjs

Péter!  

Hát igen... csak az "öreg szaki" már "hiánycikk" lett... Sopronban.

Ez sajnos nálunk is Szolnokon. De az igazi nagy baj nincs utánpótlás sem a manuális vonalon " sem marós sem pedig esztergályos. "

tjf0wf46d

Ja, nem írtam, nagy a helyszűke... Igazából csak a sarokba tudom belopni! Az esztergák topicba írtam, így ott is kilőve az E1N...  

Hááát, ez az X3, már kissé sokba kerül nekem. Erre még tényleg spórolni kellene! Annyival jobb lehet mint a BF20, hogy inkább várjak!? :/

Üdv.

tjf0wf46d

Na, neeee! Hol 240.000.- HUF bruttó??? Nekem 296.000 bruttós ajnlatot adott az Optimum Hungária... Esetleg más forgalmazó ennél olcsóbban is tudja adni? Ha tudtok ilyet, please! :)

Üdv.

bmejdz9nu

Nincs rá szükség... :) Itt mindenki .... tényleg mi lesz itt mindenki ha nagy lesz? :)

bmejdz9nu

Szerintem... azért nézd meg mindkettőt...
Deha a BF20 300ezer és az X3 440ezer... az már...

tjf0wf46d

A Sieg M.-országi terjesztői oldalán amit belinkelt Péter ( Köszi! :) ). láttam egy-két nagyon fincsi cuccot, már csak az árukra lennék kíváncsi! Lehet gyorsan kérek tőlük ajánlatot... :)

Üdv.

000000000

Ne is fájdítsátok vele a szívemet... hiába férne el akár a konyha sarkában, gyanítom, hogy leszakadna alatta a födém:-( (4-en lakom). Nem véletlen amatőr viszonylatban a bf20 meg a hasonló kategória...

000000000

mint BF20L tulajdonos és Régi Proletár Marógépen nevelkedett hobbysta belepofáznék a beszélgetésbe picit!
Nagy munkákhoz /nagy fogásmélység,nagy méretű munkadarab,nagy átmérőjű marók ill. vasöntvények és egyéb vas és ötvözeteikhez/ nagy maró dukál, kicsivel nincs is értelme neki állni.Kicsihez és puhafémhez ideális az X3 ill. BF20, több céget is ismerek,ahol Ipari felhasználás alatt áll, minden igényüket maradéktalanul kielégítve./Az egyik egy Szfvári Alu üzem, ahol 6m alu profilokat huznak fel vele vagy épp szabaditják meg felesleges anyagtól pl.: 1-1,5 anyagvastagságú 1-5mm magasságú darabokat szednek ki mondjuk a "H" profilból stb.stb.stb./
Szóval azt kell eldönteni,h ki mire használja akár iparszerűen, akár hobbyhoz.Nem érdemes egy 3T marót venni,ha az ember 10es aluba kontúrtmar 0,5 fogásokkal és nem érdemes BF20-at venni ha sorra adod ki a munkáidat üzemeknek,mert nem fér be a munkadarabod a BF20ba.

U.I.:BF20 850W, nem összehasonlítandó a kézi fúróval.Ott nemigan van KOMOLY átételezés, hajtómű.
És nem elfelejtendő az uj termékek terméktámogatottsága,szervizhálózata/rossz esetben/

7vpav5d32

Nézd meg a www.cruz.hu honlapot amin fent vannak az aktuális árak is. Annyi, hogy ezek nem optimum névre halgatnak, de ugyan olyan és még a neve is BF20.